Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Ponuda Primorsko-goranske županije vrlo tražena na najvećem njemačkom turističkom sajmu - CMT u Stuttgartu

25.1.2023.

Za Primorsko-goranskom županijom vladao je veliki interes na jednom od najvećih međunarodnih sajmova posvećenog turizmu i kampiranju - CMT u njemačkom gradu Stuttgartu, koji se ove godine održavao od 14. do 22. siječnja i kojeg je posjetilo 265 tisuća posjetitelja iz okolice Stuttgarta, zatim cijele Bavarske ali i susjednih zemalja. Uz to, važno je naglasiti kako je sajam iz godine u godinu iznimno dobro popraćen od strane novinara - sva sajamska događanja pratilo je oko 1.500 novinara koji su izvještavali o događanjima prije, tijekom i nakon CMT-a na svim kanalima: TV, radio, tisak i društvene mreže.

Štand na kojem se predstavila turistička ponuda cijele županije bio je dio nacionalnog, hrvatskog štanda uz 15 drugih suizlagača s područja cijele Hrvatske. Ove godine izložbeni prostor sajma prostirao se na 10 hala u kojima se predstavilo 1.600 izlagača iz 100 zemalja svijeta.

„U pratnji odličnih rezultata koje nastavljamo ostvarivati s njemačkog tržišta, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom „sezonu turističkih sajmova“ otvorili smo s jednim od najjačih sajmova u Njemačkoj - CMT u Stuttgartu. Gosti iz Njemačke na području naše županije nose čak 30% od svih ukupno ostvarenih inozemnih noćenja, a tijekom prošle godine ostvarili su 13% više noćenja u odnosu na rekordnu 2019-tu. Upravo zato i ove godine veliki broj naših PR aktivnosti usmjeren je na njemačko tržište“, pojasnila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica županijske turističke zajednice te je dalje istaknula kako je primorsko-goranski štand bio vrlo dobro posjećen, vladao je zaista veliki interes za kampovima koji nude vezove za barke, brodove, zatim tražile su se informacije o dog friendly smještaju, a veliki broj posjetitelja potvrdio je kako im je ulazak Hrvatske u Schengesko područje te olakšani i brz ulazak i izlazak iz Hrvatske poticaj da se odluče za svoj prvi posjet Hrvatskoj. Što se tiče smještaja, gosti iz Njemačke najviše biraju obiteljski smještaj, kampove ali i nautički charter. Sajam CMT je Turističkoj zajednici PGŽ i izvrsna prilika za prezentaciju najnovijeg izdanja Kvarner Magazina za 2023. godinu, u kojem se na 50-ak stranica mogu pronaći novosti u turističkoj ponudi regije, ali i zanimljivi savjeti što posjetiti, zatim kartu regije, popis hotela, hostela i kampova. Magazin je uz njemački jezik, otisnut i na engleskom jeziku.

Tijekom 9 dana CMT-a održavao se i niz manjih pratećih sajmova: „Fahrrad- und Wander-Reisen“ (bike i hike), „Golf- und Wellness-Reisen“ (golf i wellness), „Kreuzfahrt- und Schiffs-Reisen“ (krstarenja i brodska putovanja). Novitet ove godine bio je „Interdive“ - sajam posvećen ronjenju, te „Thermik“ - sajam posvećen paraglidingu i zmajarenju.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture