Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Turistička zajednica PGŽ u Beogradu održala prezentaciju i susret s predstavnicima medija i partnerima

24.2.2023.

Turistička zajednica PGŽ je tijekom 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu održala prezentaciju i susret s predstavnicima medija, influencerima i partnerima iz regije.

 

„Sajam turizma u Beogradu uvijek iskoristimo kao priliku za organizaciju susreta sa srpskim predstavnicima medija, influencerima i partnerima iz cijele regije. Naime, kroz prezentaciju naše županije na susretu najveći naglasak za ovo tržište dali smo na vrlo laku dostupnost, bilo automobilom ili direktnim letovima Air Serbie iz Beograda na Zračnu luku Rijeka, zatim na naše more i plaže te bogatu i svjetski priznatu gastronomsku i eno ponudu. Za goste iz Srbije i regije upravo je Primorsko-goranska županija jedna od najbližih morskih destinacija, točnije oko 550 kilometara udaljenosti što je 5 sati vožnje. U usporedbi s 2019. godinom, gosti iz Srbije su u 2022. godini ostvarili 7% više noćenja i to se većinom radilo o individualnim gostima koji su bili dobri gosti i dobri potrošači, i što je vrlo važno rado putuju van glavne ljetne sezone. Zato i tijekom 2023. godine nastavljamo s promotivnim aktivnostima i kampanjama na ovom tržištu u suradnji s našim partnerima“, ističe direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

 

Inače, Međunarodni sajam turizma održava se na prostoru Beogradskog sajma te se radi o jednom od najvećih turističkih sajmova, i to ne samo u Srbiji već i u regiji. Ove godine na sajmu se predstavljalo oko 350 izlagača iz 33 države svijeta. Uz Sajam turizma, na istoj lokaciji istovremeno se održavao i Sajam HORECA-OPREMA namijenjen poslovnom sektoru iz domene hotelijerstva i ugostiteljstva.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture