Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Turistička zajednica PGŽ nastupila na najvećem bavarskom sajmu za putovanja i odmor - F.re.e. München

27.2.2023.

Turistička zajednica PGŽ predstavila je turističku ponudu županije na sajmu F.re.e. u Münchenu, a radilo se najvećem sajmu za putovanja i odmor koji se u glavnom gradu Bavarske održava još od 1970. godine. Bavarska je inače jedna od najbogatijih regija Europe, te je upravo to njemačka regija iz koje nam dolazi najveći broj gostiju!

Hrvatska je bila ovogodišnja zemlja partner sajma, što znači da je cjelokupni nastup i predstavljanje organizirala Hrvatska turistička zajednica u suradnji s 27 izlagača iz Hrvatske. Hrvatski štand nalazio se na zasebnom velikom prostoru od oko 400 četvornih metara i tijekom svih 5 dana sajma to je bilo mjesto gdje se održavao čitav niz prezentacija, sastanaka, kulturno-umjetničkih i zabavnih programa te degustacija.

Turistička zajednica PGŽ bila je jedan od suizlagača, te je u sklopu velikog nacionalnog štanda predstavljena čitava turistička ponuda županije, a uz županijsku turističku zajednicu bilo je tu još turističkih tvrtki ali i lokalnih turističkih zajednica s područja PGŽ.

„Uloga Hrvatske kao zemlje partnera sajma jako je pozitivno odjeknula u bavarskim medijima, čak su i organizatori sajma bili impresionirani rekordnom posjećenošću ali i medijskom pažnjom. Najtraženije informacije na štandu PGŽ bile se one o kampovima, nautičkoj ponudi („island hopping“ ture, najam plovila), te o prijedlogu trasa za putovanje motorom. Veliki broj posjetitelja potvrdio nam je kako rado i redovito posjećuju našu županiju, da dobro poznaju našu ponudu te da i ove godine planiraju dolazak. To su sve zaista dobre vijesti, budući da nam gosti iz Njemačke „drže“ udjel od 30% u inozemnim noćenjima, a veliki broj njih dolazi upravo iz Bavarske. Podsjetimo kako su u 2022. godini gosti iz Njemačke ostvarili 13% više noćenja i time prestigli broj noćenja iz 2019. godine, a prema informacijama od naših partnera ali i zahvaljujući istraživanjima ADAC-a (Njemačkog automobilskog kluba) i FUR-a (Njemačkog instituta za turizam) u ovoj godini ponovno očekujemo vrlo dobre rezultate s tržišta Njemačke, posebice ako uzmemo u obzir da je Hrvatska jedna od najpopularnijih inozemnih destinacija među njemačkim gostima, dok smo za goste koji nam dolaze iz Bavarske u samom vrhu najtraženijih destinacija. Iako je Kvarner u Njemačkoj dobro poznata auto destinacija, svakako trebamo spomenuti kako nastavljamo raditi na promociji cjelogodišnje direktne avio linije Croatia Airlines-a koja iz Münchena leti na Zračnu luku Rijeka, ali i avio linija Easy Jet-a, Condor-a i Eurowings-a koji ove godine također planiraju letove na Rijeku“, izjavila je direktorica Peršić Živadinov.

Ovogodišnji sajam posjetilo je 160 tisuća posjetitelja, a predstavilo se 900 izlagača iz više od 50 zemalja svijeta.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture