Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Ponuda Primorsko-goranske županije predstavljena u poljskom gradu Wroclawu tijekom turističkog sajma MTT

6.3.2023.

Nakon sajamskih nastupa u Njemačkoj i Italiji, početkom ožujka Turistička zajednica PGŽ u suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka te turističkim zajednicama grada Crikvenice i grada Novog Vinodolskog predstavila je ponudu regije na turističkom sajmu MTT koji se od 3. do 5. ožujka 2023. godine održavao u poljskom gradu Wroclawu.

Sajam svake godine posjeti oko 12 tisuća posjetitelja, a predstavljalo se oko 200 izlagača iz 20 zemalja svijeta. U sklopu sajma organizirana su još dva dodatna događanja: i to „Traveler`s Festival“ na kojem je gostovalo 30 poljskih influencera iz domene putovanja koji su održali i niz predavanja te „Culinary Festival“ posvećen gastronomiji tijekom kojeg se održavao i „cooking show“ program na kojem su vrhunski chefovi pripremali regionalne tradicionalne delicije, a publika je sudjelovala u kušanju jela.

„Turistička zajednica PGŽ zakupila je štand s Turističkom zajednicom otoka Krka, Turističkom zajednicom grada Crikvenice i Turističkom zajednicom grada Novog Vinodolskog te smo zajednički predstavili bogatu turističku ponudu čitave županije s posebnim naglaskom na Crikveničko-vinodolsku rivijeru i otok Krk. S obzirom da sajam ima i gastro segment, iskoristili smo priliku da posjetiteljima predstavimo i našu vinsku i gastro scenu – tako smo na našem štandu nudili  tradicionalne krčke slastice, Vrbničku Žlahtinu, Pavlomir rakije, domaće kobasice, pršut,  sir i suhe smokve. Tržištu Poljske posvećujemo posebnu pažnju budući su nam vrlo vjerni i tijekom 2022. godine ostvarili su više od pola milijuna noćenja, što je za 6% bolje od rekordne 2019. godine. Među gostima iz Poljske, Hrvatska je prva odmorišna destinacija koju odabiru, a upravo zbog toga Hrvatska je i široko zastupljena u ponudi poljskih touroperatora. Ono što nas posebno veseli je činjenica da posjetitelji dobro poznaju Kvarner, a tu se posebno ističu otok Krk i Crikveničko vinodolska rivijera, te Opatija i Rijeka“, istaknula je direktorica Peršić Živadinov.

Wroclaw je inače četvrti po veličini grad u Poljskoj, središte regije Silesian Lowland, blizu njemačke i češke granice. Zbog povoljne lokacije veliki broj podružnica industrijskih i IT tvrtki iz Njemačke i Češke preselile su se upravo u Wroclaw, tako da iz ovog kraja dolaze gosti više platežne moći. U zadnjih nekoliko godina Wroclaw redovito nalazi i svoje mjesto među najbrže rastućim metropolama Europske unije.

 

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture