Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Turistička zajednica PGŽ predstavila regiju na još jednom turističkom sajmu u Italiji - Tempo Libero u Vicenzi

14.3.2023.

Nakon sajmova BIT u Milanu te Liberamente u Bologni, Turistička zajednica PGŽ predstavila je ponudu regije na 2. izdanju turističkog sajma Tempo Libero u talijanskoj Vicenzi.

„Kao i na sajmu u Bologni, koji se održavao krajem veljače, u Vicenzi smo također nastavili s promocijom regije kao destinacije raznolike turističke ponude ali s posebnim naglaskom na kamping te sadržajima za aktivni odmor. S regijom Veneto i gradom Vicenzom dobro smo cestovno povezani i vrlo lako dostupni. Iako će daljnji oporavak talijanskog tržišta uvelike ovisiti o gospodarskoj i ekonomskoj situaciji, pozitivne rezultate ostvarili smo već ovog siječnja i veljače kada su gosti iz Italije ostvarili 2% više noćenja u odnosu na 2019. godinu te 47% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Zato smo već početkom ove godine više pažnje posvetili sajamskim nastupima u Italiji, a naše promotivne aktivnosti na ovom tržištu nastavit ćemo kroz promotivne kampanje i organizaciju studijskih putovanja“, pojašnjava direktorica Peršić Živadinov.

Sajam u Vicenzi se održavao od 10. do 12. ožujka, a glavna tema sajma bila je kamping ponuda te odmor na otvorenom. Turistička zajednica PGŽ predstavila se samostalno na posebno uređenom štandu, a posjetitelji su najviše tražili informacije o ponudi aktivnog turizma, zatim nautičkoj ponudi, mogućnostima kampiranja tijekom proljeća i kolovoza, bilo je tu pitanja o ponudi zdravstvenog turizma – najviše o dentalnim klinikama, te pet friendly ponudi ali i o gastronomiji.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture