Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Predstavljanje regije u Düsseldorfu gdje se održavao specijalizirani sajam Caravan Salon posvećen kamping ponudi

4.9.2023.

Turistička zajednica Kvarnera kraj kolovoza i početak rujna i ove godine iskoristila je za sudjelovanje na specijaliziranom kamping sajmu „Caravan Salon“ koji se po 62. put održao u njemačkom gradu Düsseldorfu. Uz sajam CMT u Stuttgartu, radi se o vodećem sajmu za kamping industriju koji se smatra pokazateljem za iduću kamping godinu.

Sajam je bio jako dobro posjećen, oko 254.000 posjetitelja, što je za oko 30 tisuća posjetitelja više od prošle godine, a to govori o važnosti sudjelovanja na ovom sajmu i velikoj potražnji za ovim vidom ponude. Već duži niz godina kvarnerski kampovi stalnim ulaganjima potvrđuju poziciju jednog od lidera hrvatske kamping ponude, a to potvrđuje i ADAC-ov kamping vodič.

„Na ovogodišnjem sajmu uz komunikaciju i predstavljanje ponude regije na štandu, održali smo i 2 prezentacije na temu kamping ponude do kraja godine i mogućnosti cjelogodišnjeg kampiranja na Kvarneru. Dio posjetitelja našeg štanda nam je potvrdio da planiraju svoj kamping odmor provesti Kvarneru, i to već tijekom rujna ili listopada. Gostima iz Njemačke u ovom periodu polako završavaju ljetni godišnji odmori, ali već kreću s planiranjem odmora za sljedeću godinu. Gosti koji putuju kamperima borave duže i obično planiraju putovanje po cijeloj hrvatskoj obali u kombinaciji s posjetom otocima. Inače, svakako treba naglasiti kako kvarnerski kampovi ove godine bilježe odlične rezultate: u prvih 6 mjeseci u kampovima je ukupno ostvareno 18% više noćenja od 2019. godine te čak 6% više od 2022. godine. Ukupno gledano srpanj i kolovoz su na razini 2019. godine. Ono što je trend već nekoliko godina je da kampovi ostaju otvoreni sve duže, a među našim gostima vlada sve izraženija potražnja za zimovanjem u kampu“, izjavila je direktorica županijske turističke zajednice Peršić Živadinov.

Kvarner se predstavio na nacionalnom štandu Hrvatske turističke zajednice, zajednički uz nekoliko drugih suizlagača iz Hrvatske. Sajam je trajao deset dana, od 26. kolovoza do 3. rujna, a više od 750 izlagača iz 37 zemalja predstavilo se u ukupno 16 hala na 250.000 metara kvadratnih. U 15 hala predstavljale su se razne vrste kamping vozila, šatora i prateća oprema za kampiranje, dok je 1 hala bila posebno posvećena turističkoj ponudi i kamping destinacijama gdje se i nalazio zajednički štand Hrvatske turističke zajednice.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture