Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Agenti Udruženja talijanskih putničkih agencija FIAVET boravili na Kvarneru

26.9.2023.

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera, a na inicijativu Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, na području Kvarnera su u razdoblju od 18.9. do 22.9.2023. godine boravili agenti Udruženja talijanskih putničkih agencija FIAVET iz gospodarski razvijene regije Piemonte.

 

Turistička zajednica Kvarnera je kao domaćin cijelog putovanja za 12 talijanskih putničkih agenata pripremila vrlo bogat i raznolik program boravka, kroz koji su agenti posjetili Opatijsku rivijeru, Riječki prsten, Crikveničko-vinodolsku rivijeru, te otok Krk. U pratnji skupine talijanskih agenata bila je i direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu, Viviana Vukelić, te Vlasta Mastrović, voditeljica projekata u Turističkoj zajednici Kvarnera.

Cilj ovog studijskog putovanja bio je približiti regiju Kvarner talijanskim agentima, te pokazati mogućnosti koje regija ima - od smještajnih kapaciteta, prirodnih ljepota, kulturno-povijesne baštine, eno-gastronomije i ostalih sadržaja. Tako su agenti odmah po dolasku, prvi i drugi dan boravili na području Crikveničko-vinodolske rivijere, zatim na otoku Krku treći dan, te četvrti i peti na području Rijeke i Opatije. Imali su priliku uživati i u eno-gastronomskoj ponudi Kvarnera, u vožnji brodom, obišli su nekoliko hotelskih objekata (4 i 5 zvjezdica), susreli se s direktorima lokalnih turističkih zajednica, posjetili dodatne sadržaje i upoznali aktivnosti i manifestacije kao što su wakeboard, branje maslina, Mjesec plave ribe i slično.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov, izjavila je:
“Cilj ovakvih putovanja je održavati interes za destinaciju Kvarner, informirati agente o novostima te ih potaknuti da što više uključuju Kvarner u svoje programe, što vjerujemo da će se i dogoditi s obzirom na brojne pohvale i vrlo pozitivne dojmove agenata. Naime, ovom putovanju je prethodila i prezentacija Kvarnera koja je za agente održana u Torinu u svibnju 2023. godine, na kojoj su svi prisutni agenti bili pozvani da sudjeluju na studijskom putovanju i iz prve ruke upoznaju ponudu Kvarnera. Italija je i dalje među našim najvjernijim tržištima, a u 2023. godini bilježe dolaske i noćenja na razini odlične 2022. godine. Velika prednost Kvarnera, posebice za talijansko tržište, je blizina i dostupnost, bogata eno-gastronomska ponuda koju talijanski gosti posebno cijene, te širok spektar zdravstvene ponude posebice u domeni dentalnih usluga”.

Direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu, Viviana Vukelić, istaknula je:
“Oduševljeni svim viđenim, agenti su Kvarner napustili puni doživljaja, a predsjednica Udruženja turističkih agencija regije Piemonte, Gabriella Aires, posebno se zahvalila na domaćinstvu te istaknula kako po povratku u Torino stoji na raspolaganju za sve daljnje inicijative i suradnje u povezivanju Kvarnera i regije Piemonte u vidu animacije i organizacije prezentacija, poslovnih radionica za agente, ali i grupnih putovanja na Kvarner, što je i krajnji cilj ovog putovanja”.

Ovo studijsko putovanje Turističke zajednice Kvarnera realizirano je uz podršku i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom te lokalnim turističkim zajednicama i to TZG Crikvenice, Novog Vinodolskog, TZ otoka Krka s lokalnim turističkim zajednicama s područja otoka, TZG Opatije i Rijeke, kao i nizom gospodarskih subjekata s područja Kvarnera.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture