Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov, uz svjetski priznate stručnjake, sudjelovala na međunarodnom kongresu pod pokroviteljstvom UNWTO-a posvećenom zdravstvenom i termalnom turizmu

14.11.2023.

Turistička zajednica Kvarnera je na poziv UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih Naroda) i udruge EHTTA (European Historic Thermal Towns Association) sudjelovala na ovogodišnjem kongresu u francuskom Nancy-u, gdje je predstavila svoj rad na brendiranju destinacije u segmentu zdravstvenog turizma i svoju viziju razvoja i upravljanja turističkim razvojem regije.

 

“Zajedno s renomiranim europskim stručnjacima iz domene zdravstvenog turizma razmijenili smo mišljenja oko brendiranja destinacije i otvorili temu kako stvoriti temeljne alate za prikupljanje podataka o zdravstvenom turizmu na razini Europe. Iznimno sam ponosna što je direktor UNWTO-a prilikom otvorenja kongresa predstavio Turističku zajednicu Kvarnera kao pionira u načinu brendiranja zdravstvenog turizma te kao primjer dobre prakse u svjetskim okvirima. To je dokaz da smo na pravom putu, veliko priznanje i svakako poticaj za daljnji rad”, rekla je Irena Peršić Živadinov koja je uz ugledne europske stručnjake poput Claude-Eugène Bouvier-a iz Europskog udruženja lječilišta, te Stefan-a Szirucsek-a, predsjednika Austrijskog udruženja lječilišta, raspravljala o ovoj aktualnoj temi.

Direktorica Irena Peršić Živadinov na kongresu je bila sudionikom panela na kojem je bilo riječi o kretanju potražnje i ponude termalnog turizma, što je bila idealna prilika za predstaviti Kvarner kao vodeću hrvatsku regiju u zdravstvenom turizmu i kolijevku turističkog razvoja Hrvatske upravo zahvaljujući klimatskim i lječilišnim blagodatima regije.

Na kongresu je sudjelovao Ion Vilcu, direktor Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) za sekciju pridruženih članova, koji je na svečanom otvorenju kongresa i osobno čestitao Turističkoj zajednici Kvarnera na angažiranosti i aktivnom doprinosu u razvoju zdravstvenog turizma na međunarodnoj razini.

Kongres koji se održavao u francuskom gradu Nancy-u organizirala je EHTTA (European Historic Thermal Towns Association) uz potporu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Vijeća Europe (Council of Europe).

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture