Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Turistička zajednica Kvarnera sudjelovala na poslovnoj radionici u Pragu

22.11.2023.

Turistička zajednica Kvarnera ovog je tjedna sudjelovala na poslovnoj radionici koju je u Pragu organiziralo predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Češkoj i Slovačkoj. Radionica je bila namijenjena predstavnicima čeških i slovačkih agencija te je bila organizirana u sklopu jednodnevnog međunarodnog B2B turističkog sajma CZECH TRAVEL MARKET.

“Kvarner i Hrvatska općenito na češkom i slovačkom tržištu uživaju status omiljene inozemne turističke destinacije, a sam Kvarner je u vrhu Hrvatske po broju ostvarenih dolazaka i noćenja gostiju iz Češke i Slovačke. Uz to, u razdobljima pred i posezone bilježimo konkretne poraste u broju posjeta s upravo ta dva tržišta. Tu našu dobru poziciju i imidž svakako želimo zadržati u Češkoj i Slovačkoj i zato smo poslovnu radionicu iskoristili za susret s čak 24 češke i 5 slovačkih agencija kojima smo Kvarner predstavili kao cjelogodišnju destinaciju. Najviše upita agenata odnosilo se na smještaj u kampovima i hotelima, ali i mogućnost boravka u prirodi te manjim turističkim mjestima i tu smo poseban naglasak stavili na ponudu Gorskog kotara. Ono što je još posebno zanimljivo kada govorimo o tržištu Češke je da je sve istaknutiji trend promjene strukture gostiju pa s tog tržišta bilježimo porast potražnje za smještajem visoke kategorije, i to prije svega za hotelima i nautičkim charterom”, izjavila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Na radionici su sudjelovali neki od najznačajnijih čeških organizatora putovanja, koji u svojim programima nude Hrvatsku, primjerice 101 CK Zemek, CK Mediteran, CK Victoria, Kompas, Relax Adriatic i CK Kellner, kao i najznačajniji slovački organizatori putovanja (npr. Pegas Tour, Intermedial, Sun Traveli CK NIK Slovakia). Iz Hrvatske je ukupno sudjelovalo 16 subjekata od čega njih 6 s područja Kvarnera.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture