Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

PREZENTACIJE KVARNERA I CRIKVENIČKO-VINODOLSKE RIVIJERE

14.3.2013.

Intenzivne promidžbene aktivnosti TZ Kvarnera i kvarnerskih destinacija nastavljene su proteklog tjedna s dvije zanimljive i zapažene prezentacije.


 U organizaciji Turističkih zajednica Gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog, te Turističke zajednice Općine Vinodolske, u suradnji i uz potporu Turističke zajednice Kvarnera i predstavništava HTZ-a u Slovačkoj i Sloveniji, priređena su predstavljanja turističke ponude za novinare i partnere.
Tako su se u Bratislavi, 12. ožujka 2013. godine, u reprezentativnom i elegantnom prostoru Veleposlanstva RH  okupili brojni novinari i predstavnici  slovačkog turističkog gospodarstva, kojima su se obratili veleposlanik RH gospodin Jakša Muljačić i predstavnici TZ Kvarnera i Crikveničko-Vinodolske rivijere. Od uvodnih pozdravnih riječi gospodina veleposlanika do detaljnog predstavljanja  turističke ponude regije i crikveničko-vinodolske destinacije kroz prikaz atrakcija, smještajnih mogućnosti i novosti u ponudi te predstojećih manifestacija, slovački gosti pozvani su da i u 2013. provedu godišnji odmor na Kvarneru, na jednoj od najpoznatijih rivijera s raznovrsnom ponudom, kako na obali, tako i u zaleđu. Za napomenuti je da je slovačkim gostima Hrvatska destinacija broj 1 u izboru putovanja.

Nakon Bratislave, 14. ožujka 2013. godine, u Ljubljani je u prostoru Predstavništva HTZ također predstavljena turistička ponuda Kvarnera i Crikveničko-vinodolske rivijere, s naglaskom na novosti u ponudi 2013 godine. Po prvi put je slovenskom tržištu ukratko predstavljen projekt Turističke zajednice Kvarnera pod nazivom Kvarner Gourmet i Kvarner Food, kojim se valorizira kvaliteta gastronomske ponude, turistička regija brandira se kroz gastronomiju, a ugostiteljski objekti koji su zadovoljili stroge kriterije, dobivaju oznaku kvalitete imena Kvarner Gourmet ili Kvarner Food. Posebno je to zanimljivo slovenskim gostima koji su poznati posjetitelji kvarnerskih restorana. Crikveničko-vinodolska rivijera istaknula je sve prednosti destinacije, razne mogućnosti za aktivan odmor, teme iz kulturnog turizma, te najavila niz proljetnih manifestacija, pa su gosti iz susjedne zemlje pozvani da provedu predstojeće praznike i godišnji odmor. 
                             
Uzvanici su i u Bratislavi,  i u Ljubljani, mogli degustirati domaće, tradicionalne proizvode,  kao i medicu i žlahtinu iz vinodolske vinarije „Pavlomir“, pa je destinacija i okusima približena Slovačkoj i Sloveniji.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj