Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Turistička zajednica Kvarnera nagrađena Godišnjom nagradom hrvatske kongresne industrije

13.12.2023.

Turistička zajednica Kvarnera 2023. godinu završit će u znaku još jednog priznanja, i to Godišnje nagrade hrvatske kongresne industrije u kategoriji Javni sektor koju je dodijelila Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT).

“Ponosni smo i zahvalni što je Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma prepoznala naše aktivnosti na pozicioniranju Kvarnera kao destinacije idealne za održavanje kongresa i poslovnih skupova. Kvarner se prije svega može pohvaliti stoljetnom tradicijom kongresnog turizma. Opatija je tu svakako najistaknutija destinacija, no sve su više u fokusu i ostale kvarnerske destinacije. Poslovni turizam izvrsno se nadopunjuje s zdravstvenom, gastro, kulturnom i outdoor ponudom i to je prilika da se uz dobru kongresnu infrastrukturu i kvalitetan smještaj na kreativan način „upakiraju“ i drugi elementi ponude najčešće kroz pred i post-kongresne ture, što postaje sve popularnije i danas su već sastavni dio svakog većeg kongresa ili skupa. Uz to, poslovni turizam je jedan od ključnih proizvoda za popunjavanje kapaciteta u pred i posezoni, a sigurno je da su na rast turističkog prometa kojeg u ovim dijelovima godine bilježimo u posljednjih deset godina zasigurno utjecali i kongresi, skupovi, seminari, team-buildinzi”, izjavila je direktorica Irena Peršić Živadinov.

Međunarodne konferencije jako doprinose podizanju ugleda i prepoznatljivosti destinacije. Uz značajan broj većih i manjih međunarodnih i domaćih kongresa koji su se održavali na Kvarneru, podsjetimo i na to da je Kvarner već dva puta primjerice bio domaćinom velikih SKÅL okupljanja, i to u 2012. te u 2022. godini. Tu je posebno važno istaknuti kako je naša regija u 2022. godini bila domaćinom Svjetskog SKÅL kongresa na kojem je sudjelovalo više od 400 sudionika, redom svjetskih stručnjaka i profesionalaca iz turističke industrije, menadžera, vlasnika agencija, hotela i hotelskih grupacija iz 40 zemalja svijeta. Upravo taj kongres bio je pokretač koji je otvorio brojna vrata za nove poslove i tržišta.

Svečanost dodjele nagrada održana je tijekom 12. Foruma hrvatske kongresne industrije koji se održao u Zagrebu, 12. prosinca 2023. godine, a radi se o već tradicionalnom godišnjem okupljanju kongresne struke iz čitave Hrvatske.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture