Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Projekt "1000 hrvatskih plaža - Jadranske morske zvijezde Kvarnera"

19.3.2013.

 "1000 hrvatskih plaža - Jadranske morske zvijezde Kvarnera" projekt je u okviru kojeg će se do kolovoza ove godine definirati koje se plaže u Primorsko goranskoj županiji mogu prilagoditi različitim segmentima turističke ponude.

Uz ovaj projekt Ministarstva turizma kao 'pilot-regija' uključila se Primorsko-goranska županija, zajedno s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije čiji će tim do kraja ljeta kroz ankete i istraživanja pokušati definirati kako najbolje iskoristiti plažne resurse Kvarnera. Također, potporu je dala i Turistička zajednica Kvarnera, naglašavajući važnost projekta koji će doprinjeti turističkom razvoju Kvarnera.

Svrha projekta, koji bi trebao završiti potkraj kolovoza 2013. i primjenjivati se u 2014., je razvoj i korištenje plaža kao resursa s puno posebnosti.
Planira se tematiziranje plaža organiziranjem posebnih plaža za djecu, za mlade, za sport i rekreaciju, za osobe s invaliditetom, za starije osobe, za kućne ljubimce i druge.

Očekuje se da će to omogućiti kvalitetnije i sadržajnije koncesije, veći turistički promet, veću ponudu i potrošnju, što bi omogućilo i novo zapošljavanje.

Kvarner na karti