Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

ODRŽAN SASTANAK POLICIJSKE UPRAVE PRIMORSKO-GORANSKE I TURISTIČKE ZAJEDNICE KVARNERA NA TEMU PRIPREMA TURISTIČKE SEZONE

4.4.2013.

U srijedu, 3. travnja 2013. u Opatiji održan je sastanak načelnice Policijske uprave primorsko-goranske, mr.sc. Senke Šubat i direktorice TZ Kvarnera, dr.sc. Irene Peršić Živadinov sa suradnicima na temu Priprema turističke sezone 2013. Dugogodišnja uspješna suradnja i niz zajedničkih aktivnosti PU PG i TZ Kvarnera imaju svrhu unapređenje sigurnosti domaćih i stranih gostiju, kao i pružatelja ugostiteljskih usluga, kao jedan od najvažnijih preduvjeta uspješnosti u turizmu.

Naime, temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji između TZ Kvarnera i PU PG i Programa rada s financijskim planom TZ Kvarnera za 2013. godinu, poduzet će se niz aktivnosti u cilju podizanja sigurnosti tijekom turističke sezone na području cijele Primorsko-goranske županije. Tradicionalno, TZ Kvarnera i PU PG izdaju letak za goste Kvarnera s informacijama na hrvatskom jeziku, engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku. Letak sadrži niz korisnih savjeta o prometnoj problematici, zaštiti osobne sigurnosti, sigurnosti imovine, a ujedno je izraz dobrodošlice i gostoprimstva.

Dogovorena je i zajednička organizacija edukativnih radionica za gospodarske subjekte u turizmu (turističke zajednice, hotelske tvrtke, kampovi, privatni iznajmljivači, koncesionari plaža, lučke uprave, željeznički i autobusni kolodvori, ugostiteljski objekti, turističke agencije i ostali). I ove će se godine turistički djelatnici upoznati s nizom savjeta, preporuka i uputa kako prevenirati kažnjiva djela te vlastitim i angažmanom svojih djelatnika umanjiti rizike u prometu, na kopnu i moru te kriminalitetu općenito.

U pripremi je i priručnik o sigurnosti u turizmu koji će biti javno dostupan, izradit će se aplikacija sa sadržajima koji bi uključivali i teme iz sigurnosti a dogovorene su i zajedničke press konferencije tijekom godine.

TZ Kvarnera izrazila je iznimnu podršku projektu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Sigurna turistička sezona, u sklopu kojeg tijekom turističke sezone na našem području borave strani policijski službenici koji dodatno skrbe o sigurnosti gostiju iz svojih zemalja.


Opatija, 4. travnja 2013.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj