Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

ZAPAŽEN NASTUP KVARNERA NA MEĐUNARODNOM SVJETSKOM KONGRESU SKAL

27.9.2011.

Opatija dobila domaćinstvo Polugodišnjeg susreta Vijeća International Skål-a / Eko centru "Caput Insulae" Beli dodijeljea godišnja nagrada za projekte održivog razvoja u turizmu

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s udrugom Skål International Kvarner predstavila se na 72. Međunarodnom svjetskom kongresu udruženja Skål koji je od 18. do 22. rujna održan u Turku, Finska. Skål Club International je profesionalna međunarodna organizacija koja broji 20.000 članova, a to su „decision maker-i“ najznačajnijih tvrtki u turizmu.

Nastup Kvarnera izazvao je velik interes sudionika kongresa - 600 delegata Glavne skupštine Skål Club International-a:

- Skål International Kvarner, dobio je domaćinstvo Polugodišnjeg susreta Vijeća International Skål-a (International Skål Council Mid-Year Meeting-a) koji će se održati u Opatiji od 20. do 23. travnja 2012. godine. Prezentaciju Opatije održala je gospođa Katarina Hauptfeld, predsjednica Skål International Kvarner i time pobijedila kandidaturu Turske. Prezentacija Kvarnera održana je uz potporu gospodina Nika Račića, direktora Kongresnog ureda HTZ-a bivšeg predsjednika Skål Club International-a te dr.sc. Zlatana Fröhlicha, člana Vijeća International Skål-a.
Na polugodišnjem susretu sudjelovat će članovi glavnog odbora, izvršnog odbora, kao i vijeća International Skål-a, njihove pratnje te ostalih članova Skåla koji imaju pravo sudjelovati susretu kao promatrači. U Opatiju se očekuje dolazak više od 100 sudionika.
- 19. rujna Skål Club International dodijelio Eko centru „Caput Insulae“ Beli godišnju nagradu za projekte održivog razvoja u turizmu u kategoriji “General Countryside“ za projekt „Ekotourizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa” i to u jakoj konkurenciji s mnogobrojnim svjetskim turističkim agencijama i nacionalnim parkovima.

- dana 21. rujna održan je turistički forum te poslovna radionica pod nazivom „Full Day Skål Trade Show“. Turistička zajednica Kvarnera i Skål International Kvarner predstavljeni su na samostalnom štandu, na kojem je zamijećen najveći broj posjetitelja. Naime, Turistička zajednica Kvarnera održala je prezentaciju turističke ponude Kvarnera, koja je tijekom coffe break-a popraćena i glazbenim nastupom Voljena Grbca i Vivien Galletta, uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina. Također, za članove Skåla organizirana je nagradna igra s glavnom nagradom 7-dnevnog boravka u hotelu Atrium Residence u Baški.


Istoga dana Turistička zajednica Kvarnera bila je domaćinom kulturnog programa tijekom predsjednikove gala večere. Kvarnerski glazbenici izveli su sjajan nastup i ponovno nametnuli Kvarner i Hrvatsku u središte pažnje.

više >>

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj