Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

POSEBNA PREZENTACIJA KVARNERA - MILANO, 17. 4. 2013.

23.4.2013.

Turistička zajednica Kvarnera priredila je u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Italiji, press konferenciju i prezentaciju destinacije Kvarner s naglaskom na eno i gastro ponudu Kvarnera, u elegantnom milanskom hotelu „Westin Palace“. Navodimo samo neke medije, predstavnici kojih su nazočili prezentaciji: Guida Michelin, Elle, Grazia, La repubblica, Sapori&piaceri, Mondadori, Itinerari&luoghi, Artu', Il giornale, Corriere della sera, Reed business...

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov je uz gospodu Nedu Pinezića, člana Turističkog vijeća TZ Kvarnera i Nenada Kukurina, člana Turističkog vijeća TZ Kvarnera i poznatog kvarnerskog kuhara, predstavila projekt „Kvarner Gourmet“ i „Kvarner Food“. Novinari su imali priliku uživati u kvarnerskim gourmet specijalitetima – od delicija plave ribe, kvarnerskih škampi, divljih šparoga, creske janjetine, pa do rapske torte, a naravno sve popraćeno autohtonim vinom – poznatom žlahtinom, koju je osigurala vrbnička Udruga Žlahtina.

Prilikom predstavljanja regije Kvarner, novinarima je predstavljena knjiga „Dalla luce alla notte“ autora Marca Alemanna, posvećena preminulom talijanskom kantautoru Luci Dalla, ljubitelju regije Kvarner i čitavog Jadrana. Jedno od njegovih prvih putovanja izvan Italije, još dok je bio osnovnoškolac, bilo je na otok Krk, koji ga je toliko oduševio da je bio inspiracijom za brojne pjesme, te ostavio trajan trag u njegovom stvaralaštvu. Često je pričao o Krku, o njegovim jednostavnim ljudima punima života, kao i o prekrasnoj prirodi.

Nazočnima se obratio i generalni konzul RH u Milanu gospodin Ivan Đani Maršan, istaknuo blizinu regije Kvarner, povezanost i prijateljstvo talijanskog i hrvatskog naroda, te pozvao talijanske goste da svoje godišnje odmore i slobodne vikende provedu na Kvarneru.

 

 

Cijela prezentacija je zamišljena i kao najava i uvod u predstavljanje regije Kvarner i projekta “Kvarner Gourmet” i “Kvarner Food”, koje će se održati početkom srpnja 2013. godine, u organizaciji Generalnog konzulata RH u Milanu, a potom i u Trstu za cca 400 vodećih ljudi tih gradova i regija, te diplomatskih zborova, a sve u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

 

 

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj