Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA "KVARNER FAMILY" ZA OPATIJSKU RIVIJERU

26.4.2013.

Jučer je u Opatiji, u Villi Antonio, u okviru prvih DANA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OPATIJSKE RIVIJERE održana edukativna radionica „KVARNER FAMILY“ namijenjena svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu, koju su zajednički organizirali Turistička zajednica Kvarnera, turističke zajednice Opatijske rivijere, HGK-Županijska komora Rijeka i novoosnovana Strukovna skupina obiteljskog smještaja i turizama Opatijske rivijere

Više od 120 iznajmljivača je s iznimnom pozornošću pratilo trosatnu edukaciju. Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama HGK, koji je i vodio cijelu radionicu, predstavio je modele osnivanja strukovnih udruženja obiteljskog smještaja pri HGK, a nazočnima se obratio i predsjednik SSOST Opatijske rivijere Dragan Stanger.

Dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera i prof.dr.sc. Zdenko Cerović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija dali su informaciju o projektu Turističke zajednice Kvarnera „Kvarner Family“ i mogućnostima u njegovo uključenje, a direktorica TZG Opatije Suzi Petričić predstavila je zajedničke aktivnosti turističkih zajednica Opatijske rivijere na kojoj je u prošloj godini obiteljski smještaj ostvario gotovo 21% ukupno ostvarenih noćenja. Upoznavši se "iz prve ruke" sa aktivnostima TZ Kvarnera i turističkih zajednica Opatijske rivijere, građani-iznajmljivači obiteljskog smještaja pozvani su na uključenje, zajedničku promociju i doprinos u svim aktivnostima.

Načelnik PP Opatija mr.sc. Damir Brnas je uputio iznajmljivače na koji način unaprijediti sigurnosne mjere u vlastitom domaćinstvu i u destinaciji, a Goran Pavlović, TZG Opatija, predstavio je mogućnosti i pozvao iznajmljivače na uključenje u On line prijavu gostiju. Iz Ureda državne uprave Opatija, Služba za gospodarstvo Vesna Brozina Petković dala je informacije o postupku za kategorizaciju smještaja u domaćinstvu, a „top temu dana“  vezano uz obaveza fiskalizacije i način plaćanja poreza na dohodak predstavila je Vlatka Čendeš iz Porezne uprave, Područni ured Rijeka. Očekivano, najviše upita iznajmljivači su postavili Tanji Frketić iz Odjela ugostiteljstva i turizma Državnog inspektorata PJ Rijeka.

Sudionike radionice su pozdravili i istaknuli važnost obiteljskog smještaja, ali i zajedničke promocije i suradnje svih subjekta u turizmu Opatijske rivijere gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i zamjenik gradonačelnika Grada Kastva Dean Jurčić.

Svi polaznici edukacijskih radionica primili su uvjerenje o pohađanju edukacije i time ispunili jedan od uvjeta za podnošenje zahtjeva za dobivanje oznake kvalitete  "Kvarner Family", dok su posebne zahvale dobili vlasnici domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family s područja Opatijske rivijere koji će u subotu, 27. travnja, od 10 do 13 sati otvoriti svoja vrata kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu, razgovarali s domaćinima te predstavnicima specijaliziranih obrta i tvrtki.

Svoja vrata svim zainteresiranima otvaraju:

Popis  domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ Prezentacija specijaliziranih obrta i tvrtki u domaćinstvu
1. Desanka Juraga
Stube Dr. Vande Ekl 13, Opatija
051/711 686
Studio Graphic Opatija d.o.o.
- usluge dizajna i tiska, izrada tabli, cerada, plakata i tapeta, dekoracija namještaja  Adverbum Opatija
- usluge prijevoda i lektoriranja uz individualni pristup svakom klijentu
2. Katica Hauptfeld
A. Mihića 31, Opatija
091/764 7651
Katarina Line
- usluge posredovanja u rezervacijama
3. Tanja Grozić
Castel S. Pietro Terme 14, Opatija
051/272 630
Kvarner osiguranje
- usluge osiguranja
4. Dragan Stanger
26. divizije 2, Lovran
051/291 403
Stubica d.o.o. Lovran
- usluge uređenja okoliša
Multilink d.o.o.
- usluge izrade i održavanja web stranice
5. Svetlana Mohović
Mošćenice bb, Mošćenička Draga
051/737 464
Media Direct
- servis računala, prodaja računala, izrada web stranica, dizajn letaka i brošura
6. Franjo Gržin
Donji Kraj 6, Donji Kraj
051/737 807
7. Lucia Turak
Dalmatinskih brigada 3, Matulji
051/276 052
Mesingal d.o.o
- proizvodnja i prodaja inox, mesinganih i kromiranih unutarnjih i vanjskih ograda...
8. Gordana Kišić
Put za Veprinac 13, Ičići
051/704 115
Rutvica d.o.o.
- uređenje interijera
Fallenbeanz.com
- izrada web stranica
9. Vinko Osojnak
Matka Mandića 11, Kastav
051/275 846
Net Projekt d.o.o.
- izrada i održavanje web stranica
Kastav Euroway strani jezici d.o.o.
- tečajevi stranih jezika, prevođenje
10. Jere Pešut
Tometići 36 A, Kastav
051/275 878
Jadran Impex
- građevinski i ostali materijali
Pictor d.o.o.
- signalizacija za apartmane

Opatija, 26. travnja 2013.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj