Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA "KVARNER FAMILY" ZA OTOK KRK

10.5.2013.

Jučer je u Domu u Vrbniku, u okviru DANA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OTOKA KRKA održana edukativna radionica „KVARNER FAMILY“ namijenjena svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu, koju su zajednički organizirali Turistička zajednica Kvarnera, turističke zajednice otoka Krka, HGK-Županijska komora Rijeka i novoosnovana Strukovna skupina obiteljskog smještaja i turizama otoka Krka.

Sedamdesetak iznajmljivača je s iznimnom pozornošću pratilo troiposatnu edukaciju i time zadovoljili jedan od značajnih kriterija marketing brenda „KVARNER FAMILY“, a to je redovito usavršavanje i permanentna edukacija. Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama HGK, koji je i vodio cijelu radionicu, predstavio je modele osnivanja strukovnih udruženja obiteljskog smještaja pri HGK, a nazočnima se obratila i predsjednica SSOST otoka Krka Slavica Grgurić. Sudionike radionice je pozdravila te istaknula važnost obiteljskog smještaja, ali i zajedničke promocije i suradnje svih subjekta u turizmu načelnica Općine Vrbnik Marija Dujmović-Pavan.


Daniela Grlaš, viša savjetnica TZ Kvarnera predstavila je aktivnosti TZ Kvarnera na promociji i unaprjeđenju obiteljskog smještaja, najzastupljenijih smještajnih kapaciteta regije koji su u prošloj godini ostvarili više od 40% ukupnog turističkog prometa i zabilježili najviši rast turističkog prometa (čak 8% više u odnosu na 2011. godinu), prof.dr.sc. Zdenko Cerović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija dao je informaciju o projektu Turističke zajednice Kvarnera „Kvarner Family“ i mogućnostima u njegovo uključenje. Direktor otočke Turističke zajednice Ivica Bogović predstavio je značaj obiteljskog smještaja na otoku Krku, Kvarneru i Hrvatskoj. Pomoćnik načelnik PP Krk Smiljan Blažević je uputio iznajmljivače na koji način unaprijediti sigurnosne mjere u vlastitom domaćinstvu i u destinaciji te zajedničkom suradnjom privatnih iznajmljivača i policije prevenirati kriminalne radnje. Iz Ureda državne uprave Krk, Sanda Sesar dala je informacije o postupku za kategorizaciju smještaja u domaćinstvu, a „top temu dana“  vezano uz obavezu fiskalizacije i način plaćanja poreza na dohodak predstavila je Vlatka Čendeš iz Porezne uprave, Područni ured Rijeka. Mnogobrojni upiti upućeni su Anici Jagustin iz krčke ispostave Državnog inspektorata PJ Rijeka.


Svi polaznici edukacijskih radionica primili su uvjerenje o pohađanju edukacije i time ispunili jedan od uvjeta za podnošenje zahtjeva za dobivanje oznake kvalitete  "Kvarner Family", dok su posebne zahvale dobili vlasnici domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family s područja otoka Krka koji će u subotu, 11. svibnja, od 10 do 15 sati otvoriti svoja vrata kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu, razgovarali s domaćinima te predstavnicima specijaliziranih obrta i tvrtki.

Svoja vrata svim zainteresiranima otvaraju:

Popis  domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ Prezentacija specijaliziranih obrta i tvrtki u domaćinstvu
1. Oršić Luka
Retec  6, Vrbnik
T: 051/857-147
M: 091/733-3237

„Studio Perivoj“ Malinska
- hortikulturno uređenje

2. Polonijo Josip
Nad kovač bb, Vrbnik
T: 051/857-255, 857-134
M: 091/1555-555
Informatički servis „Milčetić“
- informatička oprema, programi za prijavu i evidenciju gostiju
Agencija „Novasol“ Pula
- agencija za privatni smještaj
3. Stašić Ankica
Frankopanska 20, Vrbnik
T: 051/857-133,
M: 091/9566-627
„Lea i Leon“
- uslužni obrt za obradu tekstila
4. Volarić Tatjana
Draga 18, Vrbnik
051/857-436
Multimedijalni studio „Hulak“
- multimedija
Haus servis d.o.o. Kornić
- servis za čišćenje
5. Čumorić Franjo
Risika 179 c, Vrbnik
M: 098/548 593
TGM d.o.o.
- izrada bazena, fontana, bioloških pročišćivača otpadnih voda
Primorska banka Rijeka
- kredit za unapređenje turističke sezone


Opatija, 10. svibnja 2013.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj