Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

USPJEŠNO ODRŽANA SERIJA EDUKATIVNIH RADIONICA PU PG I TZ KVARNERA ZA TURISTIČKE DJELATNIKE NA TEMU "PRIPREMA TURISTIČKE SEZONE"

10.5.2013.

Uspješno je održana i sedma u nizu edukativnih radionica u organizaciji Policijske uprave primorsko-goranske i Turističke zajednice Kvarnera, na temu priprema predstojeće turističke sezone namijenjena turističkom sektoru Kvarnera. Nakon Opatijske rivijere (24. travnja), Crikveničko-vinodolske rivijere (29. travnja),  Riječkog prstena (30. travnja), otoka Raba (3. svibnja), otoka Krka (6. svibnja) i otoka Lošinja i Cresa (7. svibnja) u srijedu 8. svibnja u Delnicama edukativna radionica održana je za turističke djelatnike Gorskog kotara.

Zajedničke edukativne radionice Turističke zajednice i PU održavaju se već više godina i imaju cilj unapređenje sigurnosti domaćih i stranih gostiju, kao i pružatelja ugostiteljskih usluga, kao jedan od najvažnijih preduvjeta uspješnosti u turizmu, a ove je godine sudjelovalo više od 270 predstavnika turističkih zajednica, hotelskih tvrtki, kampova, privatnih iznajmljivača, koncesionara plaža, marina, lučkih uprava, autobusnih kolodvora, ugostiteljskih objekata, turističkih agencija i PGŽ.

Nakon što su predstavnici TZ Kvarnera sudionike radionice informirali o zajedničkim aktivnostima TZ Kvarnera i Policijske uprave primorsko-goranske, uslijedila su predavanja iz dva područja, prvi se odnosio na postupak prigodom dojave i pronalaska eksplozivne naprave, o čemu je izlagao voditelj protueksplozijskog odjela PU PG Kruno Kaurić, a vezano uz stanje sigurnosti u destinaciji te o konkretnim mjerama samozaštite od krađe i provale i drugih kriminalnih radnji govorili su načelnici, odnosno, pomoćnici načelnika PP Opatija, PP Crikvenica, PP Rab, PP Krk, PP Mali Lošinj, PP Delnice te Kristijan Jokić iz Službe za javni red PU PG. Turistički djelatnici Kvarnera imali su priliku u direktnom kontaktu uputiti svoja pitanja, mišljenja i prijedloge. U tijeku je izrada priručnika o sigurnosti u turizmu namijenjen turističkim djelatnicima kao i letak za goste Kvarnera s informacijama na hrvatskom jeziku, engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku. Letak sadrži niz korisnih savjeta o prometnoj problematici, zaštiti osobne sigurnosti, sigurnosti imovine, a ujedno je izraz dobrodošlice i gostoprimstva.

Rezultati istraživanja zadovoljstva turista elementima turističke ponude Kvarnera, provedenog 2011. godine („Ocjena turističke ponude Kvarnera“, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, 2012.), osjećaj sigurnosti i zaštite turista istaknuli su na četvrto najviše ocijenjeno mjesto i to s prosječnom ocjenom 5,6 (na skali do 7). Sigurnost kao jadan od najznačajnijih komparativnih prednosti Kvarnera, zahtjeva permanentnu i usku suradnju policije, turističkih zajednica, turističkog sektora i građana Kvarnera, što je bio i jedan od ciljeva Sporazuma o suradnji TZ Kvarnera i PU PG potpisanog koncem 2012. godine.

Opatija, 10. svibnja 2013.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj