Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

NASTUP KVARNERA NA 72. MEĐUNARODNOM SVJETSKOM KONGRESU UDRUŽENJA SKÅL

19.9.2011.

Turku, Finska 18. - 22. rujna 2011.

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s udrugom Skål International Kvarner predstavlja se na 72. Međunarodnom svjetskom kongresu udruženja Skål koji se održava od 18. do 22. rujna u Turku, Finska. Skål Club International je profesionalna međunarodna organizacija koja ujedinjuje sve grane putovanja i turizma. Njegovih 22.000 članova, a to su menadžeri i rukovoditelji, susreću se na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini kako bi raspravljali o temama i aktivnostima od zajedničkog interesa.

Na ovogodišnjem kongresu uz potporu Turističke zajednice Kvarnera predstavit će se po prvi puta Skål International Kvarner koji je osnovan u prosincu 2010. godine, a trenutno okuplja 28 kvarnerskih turističkih profesionalaca.

Nastup Kvarnera pomno je osmišljen i, vjerujemo, bit će izuzetno zapažen s obzirom da obuhvaća cijeli niz aktivnosti i događanja.

Dana, 19. rujna Skål Club International dodjeljuje nagrade za projekte održivog razvoja u turizmu. Eko centar „Caput Insulae“ s Cresa je kandidat u kategoriji “General Countryside“ s projektom „Ekotourizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa” i to u jakoj konkurenciji s mnogobrojnim svjetskim turističkim agencijama i nacionalnim parkovima.

„Full Day Skål Trade Show“ održava se 21. rujna. Turistička zajednica Kvarnera i Skål International Kvarner predstavit će se na samostalnom štandu na kojem će sudionici kongresa moći dobiti sve potrebne turističke informacije i promidžbene materijale Kvarnera.

Istog dana održava se i turistički forum te poslovna radionica na koju je najavljeno oko 1000 delegata Glavne skupštine Skål Club International-a, a Turistička zajednica Kvarnera je domaćin coffe break-a i zabavnog programa kojeg će izvoditi Voljen Grbac, tenor, solist opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i Vivien Galletta, mezzosopran, članica HNK Ivana pl. Zajca i renomirana hrvatska estradna i jazz pjevačica, uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina, istaknutog hrvatskog pijanista i profesora Zagrebačke glazbene akademije. Kvarnerski umjetnici nastupit će, također, i kasnije istoga dana tijekom predsjednikove gala večere, centralnog događanja čitavog kongresa.

Treba napomenuti da se Skål International Kvarner kandidirao za domaćina susreta Vijeća Skåla (International Skål Council Mid-Year Meeting-a) koji bi se održao u Opatiji u travnju 2012. godine. Prezentaciju Opatije, koja je prošla u uži krug izbora, održat će predsjednica Skål International Kvarner, gospođa Katarina Hauptfeld.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj