Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

U ČAST RABSKOJ FJERI NA RABU ODRŽANA SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA TZ KVARNERA

25.7.2013.

U nazočnosti direktorice Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić sjednica Turističkog vijeća TZ Kvarnera održana je danas na Rabu u čast jedne od najvećih manifestacija u Hrvatskoj, s međunarodnim značajem. Predsjednik TZ Kvarnera, župan Zlatko Komadina susret je nazvao prilikom za analizu rezultata na polovici turističke sezone te promociju vrijednih turističkih proizvoda. „Sjednica je zapravo je jedan u nizu sastanaka vodstva Primorsko – goranske županije čija je svrha da u pripremu županijske Razvojne strategije od 2014. do 2020. uključi sve ustanove i institucije kojima je Županija osnivač i s kojima aktivno surađuje“, rekao je Komadina. Radi se o razdoblju koje nalaže Europska regulativa, a s kojim se trebaju uskladiti svi strateški dokumenti gospodarskih i svih drugih čimbenika u lokalnoj zajednici. S tim u vezi, Komadina je za rujan najavio donošenje županijskog Prostornog plana u kojem je predviđeno i niz turističkih zona.

„Rezultati govore da postojeći kapaciteti ostvaruju iste rezultate što znači da jedino gradnja novih kapaciteta može donijeti bolje turističke rezultate čemu treba dodati i nove događaje te turističke proizvode“, zaključio je Komadina.
Direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić članove Vijeća izvijestila je o izradi strateškog Marketinškog plana i Plana udruženog oglašavanja HTZ-a, a upravo je za udruženo oglašavanje TZ Kvarnera izdvojila 5,5 milijuna kuna kako bi destinaciju Kvarner promovirala kao avio destinaciju.

Na Vijeću je zaključeno da svatko tko sudjeluje u turističkoj ponudi mora dati svoj doprinos razvoju njezine kvalitete. Tako je primjerice nedopustivo da Rapska plovidba ne ostavlja mogućnost turistima da karte za trajekt plaćaju kreditnim karticama ili pak da HZZO daje naputke turističkim ambulantama ne primaju pacijente s europskom zdravstvenom iskaznicom, odnosno da bez obzira na iskaznicu, moraju naplatiti liječenje.
Na Vijeću je zaključeno da se radi o problemu koje treba riješiti na razini resornih ministarstava.

Susret na Rabu bio je prilika za promociju nove brošure Kvarner Gourmet & Food 2013/Gastro putovanje Kvarnerom i aplikaciju za mobilne uređaje Kvarner Gourmet & Food 2013, mogućnosti kojih je predstavila direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov. Nova brošura i nova aplikacija donose pregled pedeset i pet ugostiteljskih objekata koji su zadovoljili stroge kriterije projekta Kvarner Gourmet i Kvarner Food. Potičući izvrsnost u dva segmenta gastro ponude, TZ Kvarnera htjela je, a sudeći po odazivu restorana, konoba, bistroa i drugih, i uspjela učiniti prvi korak prema brendiranju Kvarnera kao eno-gastro destinacije. Kvarner je regija s najvećom koncentracijom vrhunskih restorana na međusobno maloj udaljenosti koji već godinama čine vrh hrvatske gourmet scene.

Kvarner Gourmet restorani odlikuju se autentičnom kuhinjom s uravnoteženim odnosom između tradicije i modernoga, utemeljenom na jednostavnoj i beskompromisnoj filozofiji – kvalitetno jelo priprema se samo od kvalitetnih namirnica! – po mogućnosti svježih, sezonskih i lokalnih, koje su upravo u ovoj regiji nesvakidašnjeg spoja mora i gorja zadržale izvorne mirise i okuse Mediterana, a što redovito prepoznaju renomirani europski gastro vodiči i literatura nagrađujući ih kapicama i preporukama.

Oznakom Kvarner Food objedinjeni su ugostiteljski objekti ugodna domaćinskog uređenja često s etno ozračjem, u kojima se nude tradicionalna primorsko-goranska jela pripremljena od svježih lokalnih namirnica uz kvarnerska maslinova ulja i vina.


U Opatiji, 25. srpnja 2013.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj