Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

POČINJE 11. LIBURNIA FILM FESTIVAL!

26.8.2013.

Na programu 11. Liburnia Film Festivala (28. do 31. 08., lučica, Ičići) u dva će programska bloka, u 20.30 i 22.45, biti prikazano 25 hrvatskih dokumentaraca od kojih čak 18 u konkurenciji, a svi s titlovima na engleskom jeziku.

LFF započinje već u utorak 27.08. - Nultim danom - jednom od mnogih novosti 11. LFF-a, a završava u subotu, dodjelom čak sedam nagrada. U tom će vremenu biti prikazane mnoge regionalne premijere, nekoliko hrvatskih i festivalskih, te čak i jedna svjetska premijera.

Festival se ove godine na velika vrata vraća i edukativnim programima. Za mlade, od srijede do subote provodi se otvorena radionica Prvi put snimam. Poznati srpski redatelj Boris Mitić («Lepa Dijana») će u četvrtak 29. u 17 sati u pivnici Burin održati predavanje otvoreno za javnost na temu "Kompletan uvid u suvremeni dokumentarni film u pet crteža", a za filmaše će redatelji i producenti iz zagrebačkog Restarta održati radionicu uz konzultacije "Autorska analiza filma".

Osim filmskog, LFF je spremio i bogat glazbeni program koji predvodi zvučno ime hrvatske estrade, Svadbas. Nastupaju u subotu 31. 08. u 23.30 u lučici.

Svake se večeri u bistrou Venezia u Ičićima održavaju i afterpartiji s glazbenim gostima. Također, Autokamp Ičići gostima festivala omogućuje noćenje u pola cijene, s prethodnom najavom na gosti@liburniafilmfestival.com


11. Liburnia Film Festival organiziraju riječka udruga Delta i zagrebački Restart u suradnji s Filmaktivom, Festivalom Opatija i Institutom za dokumentarni film (IDF) iz Praga.

Festival se održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Opatije i Društva hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranske županije.

Glavni su medijski pokrovitelji Novi list, HRT3, Klasik TV i Radio Rijeka dok su velika podrška festivalu i Milenij Hoteli, Morska vila, MO Ičići i Bistro "Lučica".

Ulaz na sve projekcije i sva događanja je besplatan!
Sve informacije nalaze se na www.liburniafilmfestival.com.

11. Liburnia Film Festival - plakat 

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj