Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

DODJELA PRIZNANJA "NAJ KAMPI 2013" + REKORDNA KAMPERSKA GODINA

25.9.2013.

Dana 21.09.2013, u Marini Portorož u okviru Sajma „nautike i karavaninga Bonaca“, dodijeljena su priznanja za hrvatske „naj“ kampove u 2013. godini., prema izboru slovenskih kampista. Rezultat je to akcije koju su po treći put organizirali internet kamping portal Avtokampi.si u suradnji sa medijskim sponzorima, portalom Dobro jutro Slovenija i časopisom Avtodom.

Glasovanje je trajalo od 20. svibnja do 16. rujna.2013. Sakupljeno je rekordnih 47.316 glasova slovenskih kampista koji su glasali za svoje »naj« kampove između 207 hrvatskih i slovenskih kandidata u 9 kategorija. Akcija je organizirana pod pokroviteljstvom poduzeća Sun Roller Adriatic.


Kamp Čikat ponovio je prošlogodišnji uspjeh te ponovno u kategoriji velikih kampova na Kvarneru osvoji prestižno prvo mjesto. Veliko je to priznanje budući dolazi iz ruke krajnjih korisnika kampista koji su između oštre konkurencije izabrali baš naš kamp Čikat kao najbolji kamp na Kvarneru.

Uz novodobivenu nagradu veseli i činjenica da su kampovi grupe Jadranka u 2013.g ostvarili rekordnu godinu te su premašili ostvarena noćenja iz 2012.g., koja je u proteklih 25 godini bila rekordna, za 3%.


Trendovi u kamping turizmu pokazuju da kampovi više kvalitete ostvaruju veći porast broja noćenja te uspješnije financijske rezultate. Užurbani životni stil velikih gradova, stres, pomanjkanje mira i tišine, gosti sve više kompenziraju godišnjim odmorom u sinergiji s prirodom te pogotovo ukoliko mogu naći sklop prirode te kvalitetnih sadržaja i usluga koji onda njihov boravak zaokružuje u jednu skladnu cjelinu.

Sustavnim ulaganjem u kvalitetu sadržaja i usluga (kompletno renovirane sanitarije po visokim standardima pravilnika o kategorizaciji Ministarstva turizma te njemačkog ADAC-a,  novo uređen prostor recepcije, parcelirana kamp mjesta, plava zastava plaže Slatina..) u 2013. godini kamp Slatinu na otoku Cresu podigli smo na nivo 4 zvjezdice.


U Malom Lošinju, 24.09.2013

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj