Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

EDUKATIVNA RADIONICA "KVARNER FAMILY" I DAN OTVORENIH VRATA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA CRIKVENIČKO VINODOLSKE RIVIJERE 2014.

29.1.2014.

Jedan od značajnih kriterija koje trebaju zadovoljiti nositelji kvalitete „KVARNER FAMILY“ je i redovito usavršavanje i permanentna edukacija.
Stoga, ove godine po prvi puta Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Turističkom zajednicom grada Crikvenice, Turističkom zajednicom grada Novi Vinodolski, Turističkom zajednicom Općine Vinodolske, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizma i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizama HGK organizira

DANE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA CRIKVENIČKO VINODOLSKE RIVIJERE 2014. koji uključuju:

 • Edukativna radionica Kvarner Family, 31. siječnja 2014., Gradska vijećnica Grada Novi Vinodolski, Trg Vinodolskog zakona broj 1, s početkom u 17 sati
 • Dan otvorenih vrata Kvarner Family obiteljskog smještaja Crikveničko vinodolske rivijere , 01. veljače 2014., od 09:00 do 13:00 sati

Edukativna radionica KVARNER FAMILY

Edukativna radionica „KVARNER FAMILY“, koja će se održati u petak, 31. siječnja s početkom u 17:00 sati, namijenjena je svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu, dok je sudjelovanje vlasnika objekata smještaja i turističkih agencija koji nose oznaku kvalitete „Kvarner Family“ i 'Kvarner Family Agency' obavezno. Radionica je besplatna, a svi sudionici će dobiti potvrdu o pohađanju.

Program radionice obuhvaća sljedeće teme:
1. Kvarner Family – informacija o projektu i o novoj oznaci usluge „Pet Friendly“ (Marica Mogorović, TZ Kvarnera)
2. Informacija o postupku prijave gostiju uredu turističke zajednice, prijavi brojnog stanja gostiju, o kućnom redu, info mapi, knjizi utisaka (Vladimir Butković, direktor Turističke zajednice grada Novi Vinodolski)
3. Prijavka boravka stranaca, koga se nakon 01.07. treba prijaviti MUP-u?  (Damir Volf, MUP načelnik PP Crikvenica)
4. Novosti po izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti od 01.07.  (Anka Magaš, Predstavnik Ureda Državne Uprave, Crikvenica)
5. Način izjave prigovora za obiteljski smještaj te novosti u načinu djelovanja nakon ukidanja Državnog inspektorata i prelaska Turističke inspekcije pod Ministarstvo turizma (Marija Vukelić, viša gospodarska inspektorica za područje PGŽ, Turistička inspekcija Ministarstva turizma)
6.  Mogućnosti plasmana smještajnih kapaciteta (putem turističkih agencija, web oglasnika, touroperatora, web savjetnika za putovanje,  putem Kvarner Family kataloga www.kvarnerfamily.hr (Nedjeljko Pinezić, predsjednik ZOST-a turizama HGK)
7. "7 načina kako najbolje koristiti internet za privlačenje novih gostiju" - Cjeloviti vodič za male i srednje iznajmljivače turističkog smještaja (Igor Mošič, YabadooIT.com)
8. Riječ domaćina (gradonačelnici/načelnici)
9. Podjela zahvalnica domaćinima „otvorenih vrata“ i potvrda sudionicima edukacije

Dan otvorenih vrata KVARNER FAMILY  obiteljskog smještaja Crikveničko vinodolske rivijere


U subotu, 01. veljače, od 09:00 do 13:00 sati svoja će vrata otvoriti odabrana domaćinstva s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu te razgovarali s domaćinima.

Svoja vrata svim zainteresiranima otvaraju:
Tomislav Robić, Španskih boraca 22, Selce
Barica Sruk, Put Dolcu 29, Crikvenica
Anton Deranja, Osap 5, Novi Vinodolski
Pavica Gržičić, F. Mažuranića 14, Novi Vinodolski
Nenad Bugarin, Breze bb, Ledenice
Aleksandar Nikolić, Sopot 33, Novi Vinodolski
Marijana Pohl, Franovići 13b, Grižane
Jasna Gašparović, Marušići 5, Grižane
Jasna Šoić, Belgrad 13, Grižane
Zorica Kružić, Kostelj 91, Grižane

* * * * * *


„KVARNER FAMILY“ naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja obiteljskog smještaja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na Kvarneru. Projekt je pokrenula Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja na cijelom Kvarneru.

Trenutno oznaku kvalitete nose smještajni objekti u vlasništvu više od 250 pružatelja smještaja u domaćinstvima kao i 17 turističkih agencija s područja Kvarnera. Osnovni kriteriji projekta su: uređenje okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Time se objekti s oznakama „KVARNER FAMILY“ žele učiniti tržišno prepoznatljivim, a za razinu kvalitete jamče Turistička zajednica Kvarnera i lokalne turističke zajednice u posebnom web katalogu na internetskim stranicama i u promotivnim materijalima.

Kvarner na karti