Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

PREZENTACIJA TZ KVARNERA U PRIGODI ODRŽAVANJA SAJMA ALPE-ADRIA U LJUBLJANI, 29.1. – 1.2.2014.

29.1.2014.

TZ Kvarnera započinje promotivnu 2014.- godinu na jednom od najvažnijih tržišta, u Sloveniji, nizom aktivnosti priređenih u sklopu održavanja sajma Alpe- Adria u Ljubljani, od 29. siječnja do 2. veljače. Naime, Kvarneru je pripala čast statusa regije-partnera na sajmu, a time je uz mogućnost predstavljanja turističke ponude, osiguran i značajan medijski prostor za regiju Kvarner u cijeloj Sloveniji.

U suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Ljubljani, TZ Kvarnera organizira i sudjeluje u događanjima, kako slijedi:


Četvrtak 30.1.2014. godine


Lokacija – sajam; Gospodarsko razstavišče, Dvorana Urška;
U 11.00 sati - prezentacija Kvarnera za predstavnike medija i touroperatora u uvodnom dijelu poslovne radionice, kada će se direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov predstaviti turističku ponudu s naglaskom na kvarnerske brandove „Kvarner Gourmet“ i „Kvarner Food“, te „Kvarner Health and wellbeing“, a u nastavku će Bojan Šenkinc konkretno prikazati jedan od zajedničkih projekata Koordinacije turističkih zajednica Gorskog kotara - Goransku biciklističku transverzalu. 
11.30 sati – poslovna radionica na kojoj sudjeluje TZ Kvarnera uz predstavnike Koordinacije TZ-a Gorskog kotara


Subota - 1.2.2014. godine


Od 11 do 12 sati TZ Kvarnera na štandu HTZ-a (broj 28 Mramorna dvorana, hala B) priređuje gourmet prezentaciju pod nazivom Kvarnerski Happy hour, kada će eno i gastro ponudu predstaviti nekoliko restorana nositelja kvalitete „Kvarner Gourmet“ te će odnosno gostima ponuditi na degustaciju kvarnerske delicije, a za atmosferu će se pobrinuti glazbenici i zabavljači s Kvarnera. Očekuje se nazočnost veleposlanice RH u Sloveniji, gospođe Vesne Terzić.  
Osim gourmet zalogaja uz žlahtinu koju osigurava Udruga Žlahtina iz Vrbnika, atrakcija za posjetitelje svakako će biti i nagradna igra u kojoj svi mogu sudjelovati na način da odgovore na jednostavno pitanje, a nagrade su od boca vina i večera za dvoje u poznatim restoranima, pa do ulaznica za tribine na praćenju Riječkog karnevala.

Gosti iz Slovenije sudjeluju u ukupnim noćenjima ostvarenim na Kvarneru s 15,6 % i po ostvarenju na drugom su mjestu, odnosno iza njemačkih gostiju. Gotovo 300.000 Slovenaca boravilo je na Kvarneru u 2013. godini i ostvarilo gotovo 1,8 milijuna noćenja, što je 3 % više u odnosu na 2012. godinu.

Opatija, 29. siječnja 2014.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj