Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

ODRŽANA PREZENTACIJA TZ KVARNERA NA SAJMU ALPE-ADRIA U LJUBALJANI, 29. 01. - 01. 02. 2014.

3.2.2014.

Jučer se završio sajam Alpe-Adria u Ljubljani, u sklopu kojega je TZ Kvarnera započela promotivnu 2014.- godinu na jednom od najvažnijih tržišta, u Sloveniji. Naime, nakon dobro odrađene promotivne kampanje tijekom 2013. godine, te dobrih rezultata koje su slovenski gosti ostvarili na Kvarneru – čak 3% više noćenja u odnosu na 2012. godinu, organizator sajma dodijelio je regiji Kvarner časni status regije partner na sajmu Alpe Adria u Ljubljani. Samim time je uz mogućnost predstavljanja turističke ponude, osiguran i značajan medijski prostor za regiju Kvarner u cijeloj Sloveniji, što je Kvarner vrlo dobro i iskoristio kroz nekoliko aktivnosti koje su odrađene u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Ljubljani.

Četvrtak 30.1.2014. godine
U 11.00 sati – u sklopu workshopa HTZ-a, održana je prezentacija Kvarnera za predstavnike medija i touroperatora.  U uvodnom dijelu poslovne radionice direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov predstavila je opću turističku ponudu Kvarnera – od dobrih smještajnih kapaciteta i investicija hotelijera koje će biti realizirane do proljeća ili glavne turističke sezone, kvarnersku gastronomiju s naglaskom na kvarnerske brandove „Kvarner Gourmet“ i „Kvarner Food“, zatim uvijek atraktivnu wellness ponudu kroz  „Kvarner Health and wellbeing“. Imajući na umu da su slovenski gosti zaljubljenici u prirodu, dr.sc. irena Peršić Živadinov predstavila je i projekt „Kvarner Outdoor“ kroz koji se predstavljaju najatraktivnije pješačke i biciklističke staze, a jedna od njih je zasigurno i Goranska biciklistička transverzala, koju je vrlo životopisno i konkretno prikazao Bojan Šenkinc. Naime, Goranska biciklistička transverzala jedan od rezultata zajedničkih projekata Koordinacije turističkih zajednica Gorskog kotara. 


Subota - 1.2.2014. godine
Od 11 do 12 sati TZ Kvarnera je na štandu HTZ-a
priredila je gourmet prezentaciju pod nazivom Kvarnerski Happy hour, kada je predstavljena  eno i gastro ponuda nekoliko restorana nositelja kvalitete „Kvarner Gourmet“. Mnogobrojnim gostima ponuđene su na degustaciju kvarnerske delicije i vrbnička žlahtina, a za dobru atmosferu su se pobrinuli odlični glazbenici i zabavljači s Kvarnera. Uz direktoricu TZ Kvarnera dr.sc.Irenu Peršić Živadinov, nazočnima se obratio gospodin Goran Blažić, direktor Predstavništva HTZ-a u Sloveniji, te gospođa Vesna Terzić veleposlanica RH u Sloveniji. Slovensko tržište sudjeluje s 16% u ukupnim noćenjima na Kvrneru, te su izražene zahvalnosti slovenskim gostima na vjernosti. Dr.sc. Irena Peršić Živadinov iskoristila je i odličan odaziv publike, te je slovenske goste pozvala da dođu na Kvarner, te da uživaju u raznolikoj ponudi koju regija Kvarner nudi, jer sam slogan regije Kvarner glasi „Raznolikost je lijepa“!    

S lijevog na desno:
Dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, gospođa Vesna Terzić, veleposlanica RH u Sloveniji, gospodin Goran Blažić, direktor Predstavništva HTZ-a u Sloveniji

 


Nakon uvodnih predstavljanja, održano je i izlačenje dobitnika nagradne igre, što je izazvalo veliku pažnju publike. Nagrade (od boca vina, večera za dvoje u poznatim „Kvarner Gourmet“ i „Kvarner Food“ restoranima, pa do ulaznica za tribine na praćenju Riječkog karnevala) su otišle u prave ruke. Naime, dobitnica ulaznica za praćenje riječkog karnevala odlučila je provesti produženi vikend na Kvarneru, što je zasigurno i bio cilj ove nagradne igre – omogućiti i pokloniti gostu užitak i doživljaj, te ga potaknuti da provede vikend na Kvarneru!

Kvarner na karti