Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI U MÜNCHENU, sajam f.re.e. 19. – 23.2.2014.

18.2.2014.

Turistička 2014. godina u promotivnom smislu svakako će biti obilježena nastupom Hrvatske i Kvarnera na jednom od najvažnijih sajmova, sajmu „f.re.e.“ u Münchenu, gdje je Hrvatska zemlja-partner. Sam status zemlje partnera na sajmu na kojem sudjeluje više od 1.100 izlagača iz više od 60 zemalja, a više od 110.000 posjetitelja dolazi po informacije o najrazličitijoj turističkoj ponudi,  prilika je kakva se ne dobiva često. 

Münchenski sajam prava je pozornica za upoznavanje palete novosti iz cijelog svijeta, za susret profesionalaca, susret ponude i potražnje i prigoda za sklapanje poslova na raznim radionicama.

Turistička zajednica Kvarnera, stoga se pojačano uključila u promidžbu regije kroz nekoliko kanala:
- Regionalni štand Kvarnera u sklopu štanda HTZ-a s dva stručna informatora
- Sudjelovanje s ponudom zdravstvenog turizma na štandu HGK, u sklopu štanda HTZ-a
- Svakodnevne prezentacije - ukupno 17 prezentacija - na tematskim binama za wellness i za outdoor proizvod s ponudom za „Bike & Hike“, te u u kino dvorani namijenjenoj promidžbenim filmovima
- Sudjelovanje na forumu za autobusere i poslovnoj radionici s njemačkim partnerima  (u četvrtak 20.2.2014.)                                                                                                                
- Promocija nove tematske brošure „Zdravstveni turizam na Kvarneru“ i nove Image brošura Kvarnera

U prezentacije Kvarnera na tematskim binama uključit će se predstavnici gospodarstva Kvarnera i profesionalci iz područja biciklizma i outdoor ponude.
Također, gospodarski subjekti s Kvarnera sudjeluju kao suizlagači na štandu HTZ-a, ili na samostalnom štandu. 

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov održat će sastanke s predstavnicima touroperatora i medija, te sudjelovati u radu foruma za autobusere, kao i na poslovnoj radionici s njemačkim partnerima.

Može se reći da je Njemačko tržište, a posebice Bavarsko, najznačajnije tržište Kvarnera, s kojeg je u 2013. godini realizirano čak 30,48 %, odnosno 5 % više noćenja i dolazaka u odnosu na 2012. godinu.  

Iz Njemačke će u 2014. godini na Zračnu luku Rijeka letjeti zrakoplovi German Wings-a
na direktnim linijama iz Hamburga (travanj-listopad), Düsseldorfa (srpanj-rujan), Kölna (travanj-listopad), Stuttgarta (travanj-listopad), Berlina (lipanj-rujan), dok će na liniji iz Frankfurta prometovati zračni prijevoznik Condor (lipanj-rujan).

Kvarner na karti