Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

PREZENTACIJA KVARNERA U RIMU, ITALIJA

28.3.2014.

Rim, 27.3.2014. godine

Na poziv Predstavništva HTZ-a u Milanu, Turistička zajednica Kvarnera prezentirala je u rimskom hotelu „Bernini Bristol“ ukupnu ponudu destinacije, pred cca 50-ak novinara i partnera na press konferenciji, uz nazočnost Veleposlanika Republike Hrvatske u Italiji dr.sc. Damira Grubiše, zatim Veleposlanika pri Svetoj Stolici Filipa Vučka, pomoćnika Ministra turizma RH Želimira Kramarića te pomoćnice direktora HTZ-a Renate Deželjin.

Direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov je nakon uvodne prezentacije hrvatskog turizma, koju je održao direktor Predstavništva HTZ-a u Italiji, gospodin Dario Matošević, predstavila destinaciju Kvarner.


Cilj prezentacije bio je upoznati novinare s mogućnostima koje nudi regija Kvarner – od dostupnosti odnosno blizine, gastronomske ponude i vrhunskih restorana, zdravstvenih usluga koje su na talijanskom tržištu vrlo cijenjene i tražene, smještajnih kapaciteta, ponude aktivnog odmora – šetnje, bicikliranja, ronjenja, jedrenja… pa sve do klasičnog ljetnog odmora na moru.


Dostupnost regiji Kvarner u 2014. godini olakšat će nova avio linija Rim – Rijeka – Rim, koju uvodi avio prijevoznik Blue Panorama, a predstavio ju je gospodin Remo della Porta, zamjenik komercijalnog direktora Blue Panorama. Letovi počinju 20.6.2014. godine, a trajanje leta je 1.15h koji će se realizirati u periodu:
- 20.06.2014. do 07.07.2014. – ponedjeljkom i petkom (polazak iz Rima u 15.30 sati, a polazak iz Rijeke je 17.15 sati)
- 11.07.2014. do 07.09.2014. – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom    
- 08.09.2014. do 14.09.2014. – ponedjeljkom i petkom
Početna cijena avio karte je 50,37 eura u jednom smjeru, odnosno 101,34 eura povratna karta.                                

Uvođenju nove linije je svakako pomogao i Javni poziv HTZ-a za promotivne kampanje, kroz koji HTZ zajedno s regijom Kvarner udružuje sredstva kako bi se na što kvalitetniji način odradila marketinška kampanja, te potencijalnim gostima s juga Italije približio Kvarner.  
Na press konferenciji nazočili su mnogi značajni turistički talijanski mediji i producenti turističkih putopisa među kojima Travel quotidiano, Alle falde del Kilimangiaro, Radio Rai 1, Meeting&Congressi, Radio Antenna 1, Top Travel Magazin, Il messaggero, TVSky Marco Polo, Teleturismo…


Iako je na isti dan u Rimu boravio Barack Obama, pa je gradski promet bio u cijelosti blokiran, odaziv novinara bio je odličan, što govori o važnosti hrvatskog, odnosno kvarnerskog turizma za talijanske goste i poslovne partnere.


Pohvale novinara su išle u smjeru hrvatskog i kvarnerskog turizma koji je ocijenjen kao vrlo privlačan za talijanske goste te je naglašeno od talijanskih medija da smo poznati kao ljubazni domaćini, koji sa smješkom i radošću dočekuju talijanske goste, pohvaljena je i gastronomska ponuda te smještajni kapaciteti (bilo da se radi o hotelskom ili privatnom smještaju), te dobar odnos usluge i cijene. 

Nazočnima su se obratili i gospodin dr.sc. Damir Grubiša, veleposlanik RH u Italiji, te gospodin Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma. Istaknuli su blizinu regije Kvarner, povezanost i prijateljstvo talijanskog i hrvatskog naroda, te su pozvali talijanske goste da svoje godišnje odmore i slobodne vikende provedu na Kvarneru, i uživaju u širokoj paleti proizvoda koji se nude na destinaciji. Talijanski gosti ostvarili su u 2013. godini 10% u ukupnim noćenjima na Kvarneru.


Sve je to samo dio aktivnosti koji TZ Kvarnera provodi na talijanskom tržištu, a radi se i jaka marketinška kampanja na google tražilici, prisutni smo na svim važnijim turističkim portalima u Italiji, u specijaliziranim magazinima te se prihvaćaju studijske grupe novinara koje obilaze regiju i zatim pišu o njenim ljepotama i turističkoj ponudi.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj