Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA "KVARNER FAMILY" NA PODRUČJU RIJEČKOG PRSTENA

3.4.2014.

U srijedu, 02. travnja 2014. godine Turistička zajednica Kvarnera je u okviru DANA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA RIJEČKOG PRSTENA organizirala edukativnu radionicu „KVARNER FAMILY“ u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke  namijenjenu svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu i to u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke, Turističkom zajednicom grada Bakra, Turističkom zajednicom grada Kraljevice, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Turističkom zajednicom općine Viškovo, Turističkom zajednicom općine Čavle, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizama HGK.

Devedesetak iznajmljivača je s iznimnom pozornošću pratilo troiposatnu edukaciju i time su zadovoljili jedan od značajnih kriterija marketing brenda „KVARNER FAMILY“, a to je redovito usavršavanje i permanentna edukacija. Nedjeljko Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama HGK je bio u ulozi moderatora te je vodio cijelu radionicu. Nazočnima se u ime Turističke zajednice Kvarnera obratila direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov zahvalivši svima na dolasku. Također, edukativnoj radionici nazočila je i direktorica Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore te navela kako je upravo Kvarner Family primjer dobre prakse obiteljskog smještaja u Hrvatskoj i pohvalila projekt nadajući se da će nešto novo naučiti na radionici.  U ime domaćina obratio se gospodin Dominik Damiš predstavnik Turističke zajednice grada Rijeke, naglasivši kako Rijeka bilježi porast i u broju dolazaka i u broju noćenja. Dino Matešić, voditelj projekta Kvarner Family pri Turističkom uredu Turističke zajednice grada Rijeke je dao informaciju o mogućnostima promocije i suradnje privatnog smještaja s Turističkom zajednicom grada Rijeke.

Voditelj Službe za nezakonite migracije, Policijske uprave Primorsko-goranske gospodin Tomislav Horvat je dao informaciju o prijavi boravka stranaca te koga se nakon ulaska Hrvatske u EU treba prijaviti.
Iz Ureda državne uprave Rijeka, gospođa Venera Krišković-Fafanđel, Upravna savjetnica za turizam Ureda Državne Uprave Rijeka, dala je informacije o novostima po izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti nakon ulaska Hrvatske u EU. Očekivano, najviše upita iznajmljivači su postavili gospođi Mariji Vukelić, višoj gospodarskoj inspektorici za područje Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije, Turistička inspekcija pri Ministarstvu turizma.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov je dala informaciju o projektu „Kvarner Family“, mogućnostima u njegovo uključenje kao i o radu TZ Kvarnera na daljnjem razvijanju podbrendova i to 'Pet Friendly' koji je namijenjen gostima s kućnim ljubimcima, 'Bike Friendly' namijenjen ciklo turistima te 'Turizam bez barijera' za osobe s poteškoćama.

Marica Mogorović, voditeljica projekta 'Kvarner Family' pri  TZ Kvarnera predstavila je mogućnosti plasmana odnosno kanale promocije i unapređenja smještajnih kapaciteta obiteljskog smještaja. Vrlo zanimljivo predavanje za iznajmljivače također je imao i gospodin Igor Mošič iz tvrtke YabadooIT.com i to na temu kako najbolje koristiti Internet za privlačenje novih gostiju.

Sudionike radionice je pozdravio i istaknuo važnost obiteljskog smještaja, ali i zajedničke promocije i suradnje svih subjekta u turizmu, zamjenik gradonačelnice Grada Kraljevice gospodin Alan Crnković.

Svi polaznici edukacijskih radionica primili su uvjerenje o pohađanju edukacije i time ispunili jedan od uvjeta za podnošenje zahtjeva za dobivanje oznake kvalitete  "Kvarner Family", dok su posebne zahvale dobili vlasnici domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ s područja Riječkog prstena  koji će u subotu, 05. travnja 2014. otvoriti svoja vrata kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu te razgovarali s domaćinima.

Svoja vrata svim zainteresiranima su otvorili:

Luana Amura, Pulac 34/7, 51 000 Rijeka
• 'Tiskara Sušak'     
• 'Usluge Brite' - prodaja kvalitetne posteljine                                                                                       
• rent a car 'Ro.Ma'                                                    
• ugostiteljski objekt konoba 'Nebuloza'                              
• cvjećarnica' Floramy'                                           
• 'Merkur' osiguranje

Kristina Rački, Cernik 243, 51 219 Čavle

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj