Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA "KVARNER FAMILY" NA PODRUČJU OTOKA KRKA

14.5.2014.

U utorak, 13. svibnja 2014. godine Turistička zajednica Kvarnera je u okviru DANA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OTOKA KRKA organizirala edukativnu radionicu „KVARNER FAMILY“ u Baški u hotelu Corinthia, Hoteli Baška, namijenjenu svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu i to u suradnji s s Turističkom zajednicom otoka Krka, Turističkom zajednicom grada Krka, Turističkom zajednicom općine Baška, Turističkom zajednicom općine Dobrinj, Turističkom zajednicom općine Malinska-Dubašnica, Turističkom zajednicom općine Omišalj, Turističkom zajednicom općine Punat, Turističkom zajednicom općine Vrbnik, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizama HGK.

Devedesetak iznajmljivača je s iznimnom pozornošću pratilo troiposatnu edukaciju i time su zadovoljili jedan od značajnih kriterija marketing brenda „KVARNER FAMILY“, a to je redovito usavršavanje i permanentna edukacija. Gospodin Nedjeljko Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama HGK je bio u ulozi moderatora te je vodio cijelu radionicu. Nazočne su pozdravili: mr.sc. Toni Juranić, načelnik općine Baška i gospodin Marinko Žic predsjednik Turističke zajednice otoka Krka i načelnik općine Punat koji su pozdravili održavanje edukativnih radionica za iznajmljivače obiteljskog smještaja kao i projekt oznake kvalitete Kvarner Family. 

 

U ime Turističke zajednice Kvarnera obratila se direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov zahvalivši svima na dolasku te naglasila važnost obiteljskog smještaja koji na Kvarneru čini preko 40% ukupno ostvarenih noćenja. Također, uputila je iskrene čestitke Baški na ovogodišnjoj obljetnici od 110 godina turizma.

Gospodin Dragan Brnić, predsjednik strukovne skupine agencija otoka Krka pojasnio je ulogu destinacijskih agencija u obiteljskom smještaju.
Direktorica Turističke zajednice općine Baška mr.sc. Majda Šale pozdravila je u ime domaćina. Ujedno je dala informaciju o mogućnostima promocije i suradnje obiteljskog smještaja s Turističkom zajednicom općine Baška, te prezentirala kako se on-line prijavljuje goste.

Načelnik Policijske postaje Krk je naglasio važnost zaštitite i prevencije tijekom turističke sezone, dok je gospođa Đurđa Belančić, policijska službenica za nezakonite migracije u PP Krk dala informaciju o boravku stranaca te koga se nakon ulaska Hrvatske u EU treba prijaviti.

Također, predstavnici Ureda državne uprave i Turističke inspekcije dali su zanimljive informacije o novostima po izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti od 01.07. te koje su sve ovlasti Turističkog inspektora pri dolasku u smještajni objekt.

Marica Mogorović, voditeljica projekta 'Kvarner Family' pri TZ Kvarnera je dala informaciju o projektu „Kvarner Family“, mogućnostima u njegovo uključenje kao i o radu TZ Kvarnera na daljnjem razvijanju podbrendova i to 'Pet Friendly' koji je namijenjen gostima s kućnim ljubimcima, 'Bike Friendly' namijenjen ciklo turistima te 'Turizam bez barijera' za osobe s poteškoćama.

Gospodin Nikodem Flego, direktor Raiffaisen banke za Kvarner i Istru predstavio je kredite za poticanje i razvoj obiteljskog turizma.

Svi polaznici edukacijskih radionica primili su uvjerenje o pohađanju edukacije i time ispunili jedan od uvjeta za podnošenje zahtjeva za dobivanje oznake kvalitete "Kvarner Family", dok su posebne zahvale dobili vlasnici domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ kao i turističke agencije s oznakom 'Kvarner Family Agency' s područja otoka Krka koji će u subotu, 17. svibnja 2014. otvoriti svoja vrata kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu te razgovarali s domaćinima. 

Kvarner na karti