Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

POSJET KINESKE DELEGACIJE IZ POKRAJINE SHANXI TURISTIČKIM ATRAKCIJAMA KVARNERA

30.7.2014.

U organizaciji TZ Kvarnera na Kvarneru boravi visoka delegacija iz kineske pokrajine Shanxi, koja je prethodno posjetila Italiju, boravila kratko u Istri, te danas i sutra (30. – 31. 7. 2014.) boravi na Kvarneru u studijsko-inspekcijskom obilasku regije. Radi se o predstavnicima turizma, gospodarstva i politike, kojima TZ Kvarnera predstavlja turističku ponudu Kvarnera.

Cilj je upoznavanje delegacije s najvažnijim značajkama turističke ponude s naglaskom na kulturni turizam i u sklopu toga upoznavanje sa stilom života na Kvarneru, zatim s gospodarskim prilikama, ali i općenito s društvenom scenom Kvarnera. Naime, delegacija istražuje mogućnosti suradnje dviju regija, prvenstveno na polju turizma.

Delegaciju sačinjavaju:
• Mr. Zhang Huayu - direktor ureda Ministarstva vanjskih poslova Kine za pokrajinu Shanxi
• Mr. Zhao Xiaoping, direktor Ureda Vanjskih poslova i turizma glavnog grada pokrajine Shanxi - grada Taiyuana
• Mr. Lu Yonghong – direktor turističkog sektora grada Shuozhou
• Mrs. Zhou Ruimei – direktorica Odjela za kulturnu baštinu i turizam grada Lvlianga
• Mrs. Wang Ning - direktorica Informacijskog centra Ureda Vanjskih poslova Kine za pokrajinu Shanxi. Također predstavlja jednu od najvećih putničkih agencija pokrajine Shanxi za putovanja izvan zemlje „Shanxi Taiyuan Sijifeng Travel Co., Ltd“,
sa suradnicima. 

 

U pratnji direktorice TZ Kvarnera dr.sc. Irene Peršić Živadinov visoki gosti danas su posjetili otok Krk, gdje su ih u Vijećnici Grada Krka pozdravili gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić i direktorica TZ Grada Krka Nataša Jurina, te direktorica TZ Otoka Krka Majda Šale i predsjednik TZ Otoka Krka Marinko Žic.
U pratnji domaćina i stručnih vodiča gosti su razgledali grad Krk, te Vrbnik gdje im je prezentiran uzgoj i proizvodnja žlahtine, kao i gastronomija otoka Krka i regije Kvarner.

Program se nastavlja boravkom u Opatiji, gdje se gosti susreću sa zamjenikom gradonačelnika grada Opatije Fernandom Kiriginom, potom u Kastvu gdje se susreću sa zamjenikom gradonačelnika Deanom Jurčićem, a u obe destinacije priredit će se razgledavanje gradova uz degustacije tipičnih specijaliteta Kvarnera. Direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov održat će prezentaciju turističke ponude cijele regije Kvarner, a posebno će predstaviti projekte upravljanja destinacijom Kvarner i istaknuti turističke proizvode za koje bi kineski gosti mogli imati interesa.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj