Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Kvarner iznenadio Varaždin, ali i Varaždin iznenadio Kvarner

25.8.2014.

REGIJA KVARNER  - REGIJA PARTNER NA ŠPANCIRFESTU 2014

U VARAŽDINU 22. – 31. 8. 2014.

Nakon prva 3 dana promocije Kvarnera u Varaždinu, definitivno je potvrđeno da je odabir manifestacije Špancirfest i grada Varaždina za predstavljanje turističke ponude domaćem, ali i međunarodnom tržištu, bio odličan. Naime, Turistička zajednica Kvarnera je na poziv Turističke zajednice Grada Varaždina regija partner manifestacije. Može se reći da je Kvarner iznenadio Varaždin, ali i Varaždin je iznenadio Kvarner. Gradska jezgra Varaždina prava je pozornica za atrakcije, među kojima se Kvarner istaknuo „okupiravši“ dio Kranjčevićeve ulice – („žile kucavice“ grada) i „uselivši se“ u Julijanovo dvorište, koje se tako pretvorilo u Kvarnersko dvorište. Na originalnim štandovima Gorski kotar  dočarava niz motiva za dolazak u Gorski kotar i to ponajprije u predstojećem jesenskom i zimskom razdoblju (od biciklističkih staza, do Bundevijade i Dana šljiva, od NP Risnjak, do spilja i jezera), a na drugom štandu posjetitelje privlače delicije i gastro suveniri otoka Raba iz pekarnice i slastičarnice „Vilma“ i čokoladne priče – dizajnirane čokolade i pralina s motivima Kvarnera iz manufakture „Orah i čokolada“. Sve to, uz obilje promidžbenog materijala s Kvarnera, svakako zainteresira posjetitelje, kojih se tijekom 10 dana festivala očekuje 200.000, a dolaze iz cijele Hrvatske (najviše iz Zagreba), Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, te drugih zemalja u okruženju, ali i šire. 

 

U Julijanovom dvorištu (tipičnom purgerskom dvorištu i varaždinskom ambijentu, pretvorenom u prezentacijsko-izložbeni prostor) su se pak, spojili mirisi, okusi i zvukovi Kvarnera, te su tijekom vikenda brojni mediji i uzvanici došli na poziv turističke zajednice Kvarnera na program promocije pod nazivom „Večer belcanta i žlahtine“ uz nastup Jose Butorca, te „Jazz&Wine“ uz nastup LeKap Quarteta. Bila je to prigoda i za prvo predstavljanje novog CD-a Lele Kaplowitz i Le Kap Quarteta s repertoirom pjesama koje se vežu uz razvoj turizma na Kvarneru, pod nazivom „Kvarnerska rapsodija“ i koji, tako, postaje još jedan originalan kvarnerski suvenir. Pri tome su gosti mogli degustirati žlahtinu, koju je prezentirala Udruga žlahtina, te autohtone proizvode s Kvarnera, koje su prezentirale Turističke zajednice Grada Raba i Grada Novog Vinodolskog i Općine Vinodolske. Za distribuciju na Špancirfestu kreiran je i poseban promidžbeni materijal – razglednica s programom prezentacije Kvarnera u Varaždinu i drugim informacijama.

 

Direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov dala je izjave brojnim nacionalnim i lokalnim medijima i susrela se s predstavnicima poslovnog te diplomatskog svijeta. Prezentaciji Kvarnera prisustvovali su zamjenik ministra turizma RH, Želimir Kramarić sa suradnicima, ministar gospodarstva RH Ivan Vrdoljak u pratnji varaždinskog župana Predraga Štromara sa suradnicima, kao i drugi gosti.

Biti regijom partner na najvećem hrvatskom festivalu, za Kvarner je još jedna uspješna prezentacija cjelokupne turističke ponude regije udaljene nešto više od 2 sata vožnje od Varaždina, i izvrsna prilika za poziv na Kvarner.

 

Festival i promocija Kvarnera nastavljaju se još cijeli tjedan, do 31. kolovoza 2014. godine.

 

 

 

 

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj