Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Održana gastro prezentacija u Ljubljani

13.10.2017.

Turistička zajednica Kvarnera priredila je posebnu prezentaciju za slovenske novinare i partnere u Ljubljani, i to u suradnji sa slovenskom, specijaliziranom revijom “Dober tek”. Naime, upravo je sada prilika da se slovenskim novinarima i partnerima, te turistima, zahvalimo na fantastičnim brojkama u turističkom prometu sa slovenskog tržišta u 2017. godini, kada je za 9 mjeseci ostvareno gotovo 4,5 milijuna noćenja slovenskih gostiju, što znači 5 % više u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. U ukupno ostvarenim noćenjima na Kvarneru, slovenski gosti čine više od 18 %. A na cijeloj regijii Kvarner ostvaren je porast od 9 %, kako u noćenjima, tako i u broju dolazaka gostiju.

Tema druženja s novinarima i partnerima u Ljubljani bila je prezentacija novosti na Kvarneru uz vrhunsku gastronomiju s Kvarnera, koju su prezentirali chefovi Igor Eržen i Dražen Lesica iz čuvenog restorana Rivica iz Njivica na otoku Krku, te chef Dalibor Perinčić i sommelier Mario Mahulja iz vinotela i restorana-konobe Gospoja iz Vrbnika. U Ljubljanu su donijeli okuse i mirise mora, te vrbničku žlahtinu, a prostor su ispunili zvuci klapske pjesme. U toj prigodi za slovenske goste najavljeni su programi i atrakcije u jesensko- zimskom razdoblju, od Marunade, Festivala cokolade, RI Gastro tjedna bakalara i čokolade, Dana bakalara u Njivicama, Dana maslina u Puntu, do Jazz Ex Tempora u Opatiji, kao i brojne druge manifestacije.

Prezentacija je izazvala veliki interes novinara i partnera, a pratit će je objave na društvenim mrezama, u tiskovinama gdje će tematska revija DOBER TEK, specijalizirana za gastronomiju objaviti reportažu, te na slovenskoj TV. U prigodi prezentacije snimljen je i kratki promidzbeni film TZ Kvarnera na temu gastronomije.

Kvarner na karti

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj