Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Održana virtualna prezentacija Kvarnera za talijanske partnere, touroperatore i novinare

23.3.2021.

TZ Kvarnera je u suradnji s HTZ-om i predstavništvom HTZ-a u Italiji dana 23.03.2021. godine održala virtualnu prezentaciju Kvarnera koja je bila namijenjena talijanskim partnerima, touroperatorima i predstavnicima medija.

Direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov je sudionicima prezentacije na početku ukratko predstavila Kvarner kao regiju gdje gosti uživaju u kristalno čistom moru, ekološki očuvanoj i jedinstvenoj prirodi, vrhunskoj eno i gastronomskoj sceni, bogatoj kulturnoj baštini, povijesnim gradovima ali i ništa manje atraktivnim ribarskim naseljima.
"Prezentacije namijenjene poslovnom segmetnu i specijaliziranim turističkim novinarima su izvrsna prilika da ostanemo prisutni i učvrstimo svoju poziciju i imidž na turističkom tržištu. Tako smo primjerice ovu prezentaciju iskoristili da direktnim "virtualnim" kontaktom s talijanskim "opinion makerima" nastavimo održavati prisutnost i vidljivost regije Kvarner. Naime, prema našem iskustvu, i nakon virtualnih prezentacija koje prate predstavnici medija, slijedi niz objava i reportaža o regiji te na taj način ostajemo na "listi želja" naših gostiju", objašnjava direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Uz to, kroz prezentaciju nije samo stavljen naglasak na ljepote i motive dolazaka na Kvarner, već i na sve mjere koje se provode za siguran boravak na destinaciji. Tako je u uvodnom dijelu direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji, gospođa Viviana Vukelić, predstavila nacionalnu oznaku sigurnosti - Safe Stay in Croatia.

Najjači naglasak u prezentaciji ipak je stavljen na zdravstveni turizam i zdravstvenu ponudu Kvarnera - ključni, tradicionalni i u ovoj godini posebno značajan turistički proizvod. Tijekom prezentacije kroz kraće promo filmove predstavile su se kvarnerske turističke destinacije s dugom tradicijom u zdravstvenom turizmu: Opatija, Crikvenica i otok Lošinj.
"Post-covid zdravstveni programi koje su razvile i koje nude naše vodeće zdravstvene ustanove, namijenjeni su ne samo onima koji su preboljeli koronavirus već i svima onima koji su osjetili bilo koju vrstu negativnog utjecaja pandemije na svoje zdravlje. S obzirom na važnost čuvanja zdravlja i oporavka, i kroz ovu prezentaciju predstavili smo sve post-covid programe, od kojih se svaki prilagođava pacijentu / gostu i njegovim specifičnim potrebama", govori direktorica TZ Kvarnera.

Nakon zdravstvenog turizma, uslijedilo je predstavljanje outdoor ponude, koja je sastavni dio zdravog života i brige o zdravlju. Tako su svoju outdoor ponudu, također kroz kratke promo filmove, predstavili: otoci Krk, Cres i Rab, ali i jedinstveni Gorski kotar.
U prezentaciji svoje mjesto našla je i Rijeka, kao grad koji je svojom blizinom i ponudom oduvijek bio privlačan talijanskim gostima. Naravno, titula Rijeke kao Europske prijestolnice kulture i produženje do kraja travnja ove godine, bio je važan i neizostavan dio predstavljanja Rijeke.

Direktorica Peršić Živadinov cjelokupnu prezentaciju Kvarnera zaokružila je kroz predstavljanje naše bogate i cijenjene eno-gastronomske scene. Gastronomija i uživanje u kvarnerskim delicijama, autohtonim namirnicama i jelima, u pratnji vrhunskih vina i pjenušaca, dio je kvarnerskog doživljaja kojeg talijanski gosti dobro poznaju.

"U 2020. godini, usprkos svim mjerama i ograničenjima koja su nas zadesila, gosti iz Italije ostvarili su 30% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, i time su i dalje zadržali svoje mjesto među TOP 5 najvažnijih emitivnih tržišta za Kvarner. Gostima iz Italije, jedna smo od najbližih auto destinacija za duži ali i kraći, vikend, odmor, kod nas se osjećaju sigurno i dobro poznaju ponudu regije. Prema procjenama i u 2021. godini Hrvatska gostima iz Italije ostaje u vrhu omiljenih turističkih destinacija. Naravno pri tome će veliki utjecaj imati daljnji razvoj situacije vezano uz COVID-19, brzina cijepljenja i nastavak ograničenja u putovanjima", izjavila je Irena Peršić Živadinov.

Talijanski ministar zdravstva, Roberto Speranza, nedavno je u medijima izjavio kako je optimist što se tiče ljeta, te da Talijani mogu s malo više optimizma gledati naprijed, iako se Italija još uvijek nalazi u kriznom stanju.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture