Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Održana virtualna prezentacija zdravstvenog turizma Kvarnera za njemačke prodajne agente turističkih agencija, touroperatore i predstavnike medija

13.4.2021.

TZ Kvarnera je u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Njemačkoj i njemačkim turističkim medijem FVW dana 13.04.2021. godine održala virtualnu prezentaciju Kvarnera koja je bila namijenjena prodajnim agentima turističkih agencija, zatim touroperatorima te predstavnicima medija iz Njemačke.

Turistička zajednica Kvarnera kao partner iz Hrvatske predstavila je ponudu zdravstvenog turizma, kao što to već kontinuirano radimo u sklopu brojnih općih i specijaliziranih prezentacija koje smo prethodnih godina održavali na sajmovima i radionicama u Njemačkoj. Ovu virtualnu prezentaciju održali smo na platformi njemačkog stručnog medija iz domene turizma FVW. Ukupno 66 sudionika prezentaciju je pratilo preko službene web stranice FVW-a te službene Facebook stranice. FVW Medien dio je dfv media grupe, koja je jedna od najvećih neovisnih specijaliziranih medijskih tvrtki u Europi te objavljuje preko 90 specijaliziranih časopisa koji su ciljano namijenjeni trenutnim i budućim "decision maker-ima", poduzetnicima i prodajnim stručnjacima kroz relevantne B2B naslove i teme.

"Iako okolnosti za turizam i putovanja trenutno još nisu obećavajuća, Turistička zajednica Kvarnera stalno radi na održavanju pažnje naših gostiju. Sudjelovanje i ovakva vrsta suradnje s predstavnicima medija iz Njemačke uvelike doprinosi održavanju vidljivosti i imidža regije Kvarner na njemačkom tržištu. U ovom slučaju posebice je važno to što će informacija o održanoj virtualnoj prezentaciji Kvarnera doći do velikog broja ljudi u njemačkoj turističkoj branši zahvaljujući objavama koje će uslijediti. Time naše prezentacije definitivno dobivaju i dodatnu medijsku vrijednost", govori direktorica Peršić Živadinov.

Sudionike je pozdravio i direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, gospodin Romeo Dragicchio i voditeljica predstavništva HTZ-a u Meunchenu, gospođa Nera Miličić. Oni su zajednički predstavili sveukupnu turističku ponudu Hrvatske i projekt "Safe Stay in Croatia" budući su dosadašnji kontakti s agentima ali i istraživanja općenito pokazala da su potencijalnim gostima ipak jedini konačni kriteriji za odluku gdje će provesti svoje godišnje odmore – dobra epidemiološka slika destinacije i sigurnost u smislu provedbe propisanih zdravstveno-higijenskih mjera. Također, istraživanja platforme za obiteljski smještaj Home To Go, pokazuju da je gostima iz Njemačke Hrvatska na prvom mjestu kao željena destinacija u kojoj bi proveli svoj odmor.

"Da je Kvarner i dalje pri vrhu najomiljenijih destinacija za goste iz Njemačke potvrđuju nam i podaci o ostvarenom turističkom prometu tijekom Uskrsa, kada su gosti iz Njemačke zauzeli prvo mjesto među inozemnim gostima. Osvrnemo li se na proteklu 2020. godini, gosti iz Njemačke ostvarili su 3 milijuna noćenja, što je 65% ostvarenih noćenja usporedimo li s rekordnom 2019. godinom. Gostima iz Njemačke, jedna smo od najbližih auto destinacija za odmor, kod nas se osjećaju sigurno i dobro poznaju regiju te usprkos svim okolnostima i dalje nas rado posjećuju", govori dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Kada govorimo o zdravstvenom turizma, velika prednost je što na Kvarneru postoje specijalizirane zdravstvene ustanove koje su i prije bile specijalizirane za plućne, kardiovaskularne i neurološke bolesti, a u kombinaciji s iskustvom s covid pacijentima razvili su post-covid tretmane koji oboljelima olakšavaju post-covid tegobe s kojima se susreću.
Uz zdravstveni, kroz virtualnu prezentaciju predstavili su se i drugi turistički proizvodi koji nadopunjuju zdravstvene programe, poput aktivnosti na otvorenom koje su usko povezane s očuvanjem zdravlja, kao i kvalitetna i zdrava prehrana koju naši gosti mogu lako pronaći u ugostiteljskim objektima "Kvarner Gourmet & Food" i vinarijama "Kvarner Wines".

"Iako u ovom trenutku na Kvarneru vladaju stroge epidemiološke mjere, one su bile potrebne kako bi uspjeli stabilizirati situaciju u očekivanju predstojeće turističke sezone ali i rasteretili bolnički sustav, stoga je Turistička zajednica Kvarnera iskazala svoju punu podršku županu Komadini, predsjedniku Turističke zajednice Kvarnera, i našem Županijskom stožeru civilne zaštite. Također, posebno zahvaljujemo i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ te Domu zdravlja PGŽ, budući oboje imaju važnu ulogu u provođenju testiranja naših gostiju i time im omogućuju lakši povratak u njihove matične zemlje", ističe direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture