Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Intezivne pripreme turističke sezone na Kvarneru su u tijeku - Turistička zajednica Kvarnera održala drugu u nizu online edukacija za iznajmljivače, posvećenu digitalnom marketingu i društvenim mrežama

20.4.2021.

 

U ponedjeljak, 19.04.2021. godine, Turistička zajednica Kvarnera organizirala je drugu od ukupno četiri online edukacije koje će se održavati tijekom mjeseca travnja i u potpunosti će biti u znaku tema koje su važne vlasnicima obiteljskog smještaja s područja Kvarnera.

Cilj edukacija koje organizira Turistička zajednica Kvarnera je pomoći i usmjeriti iznajmljivače u njihovom poslovanju u okolnostima pandemije te im pružiti adekvatnu pomoć u pripremi i sve informacije za nadolazeću turističku sezonu. Zato smo drugu po redu travanjsku edukaciju posvetili oglašavanju na društvenim mrežama i digitalizaciji prodaje, temi koja je posebice u današnje vrijeme postala svakodnevica i gotovo pa jedini način za održavanje dvosmjerne komunikacije ali i vidljivosti kod potencijalnih gostiju.

Teme i predavači u sklopu druge online radionice bile su:
Digitalni marketing - predstavnica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije;
Channel Manager i direktna prodaja u obiteljskom smještaju - tvrtka MegaBooker d.o.o.;
Trendovi na tržištu i posebnosti booking.com-a - plaftorma Booking.com;
E-mail marketing i društvene mreže - časopis Turizaminfo.

Oko 300-tinjak privatnih iznajmljivača pratilo je online radionicu koja je trajala gotovo 2 i pol sata, a svi prisutni dobili su priliku čuti najnovije informacije vezano uz rezultate istraživanja koje je proveo Booking.com:
istraživanja koja govore da se 79% ispitanika veseli ponovnim putovanjima nakon razdoblja izolacija i brojnih ograničenja u kretanju, dok 64% ispitanika kaže da su im sada putovanja još i važnija nego prije pandemije. Uz to, velik broj ispitanika ističe kako će im pri rezervaciji smještaja pitanje epidemioloških standarda i zdravstvene sigurnosti u destinaciji biti gotovo pa najvažniji preduvjet u donošenju konačne odluke. Upravo zbog toga važnu ulogu igra i nacionalna oznaka sigurnosti "Safe Stay in Croatia", zahvaljujući kojoj će smještajni objekt moći naglasiti kako zadovoljava sve epidemiološke mjere i preporuke zdravstvene sigurnosne zaštite propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Predavači su također naglasili kako na društvenim mrežama, kvaliteta fotografije koja se objavljuje uvelike utječe na to koliko će korisnika reagirati na objavu. Uz to, predstavljen je i potencijal koji leži u npr. slanju newslettera svojim gostima u kojima ih se obavještava o novitetima u smještajnom objektu, cijenama, ali i o dodatnoj ponudi same turističke destinacije.

"U okolnostima koje je donijela pandemija možemo reći da je komunikacija preko društvenih mreža i njegovanje odnosa sa svojim pratiteljima postala važnija no ikad prije. Putem naših samostalnih Facebook i Instagram stranica svakodnevno i na više jezičnih verzija održavamo komunikaciju sa svojim pratiteljima. I ne samo to, društvene mreže služe nam i kao kanal za brzi prijenos važnih turističkih informacija koje su ključne za naše domaćine. Svi naši privatni iznajmljivači prilikom vlastitih objava na društvenim mrežama mogu se povezati i s profilima Turističke zajednice Kvarnera i to kroz upotrebu hashtag-ova #VisitKvarner i #KvarnerFamily u objavi. Turistička zajednica Kvarnera ulaže velika sredstva za online promociju, a objave u kojima smo svi zajedno povezani sigurno će doći do većeg broja ljudi tj. korisnika. Osim edukacije, radionice su izvrstan način da s našim iznajmljivačima razmjenimo iskustva ali i čujemo specifične situacije s kojima su se susreli u svom poslovanju. Pozivamo sve da nas i dalje prate, te sudjeluju na našim radionicama. Sljedeća edukacija održava se već ovu srijedu s početkom u 17 sati", govori direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture