Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Najnovije izdanje poznatog njemačkog ADAC Reisemagazina posvećeno Kvarneru i Istri

21.4.2021.

Kvarneru i Istri posvećeno je čak 59 stranica i naslovnica u poznatom njemačkom dvomjesečniku - ADAC Reisemagazin, u izdanju za svibanj i lipanj 2021. godine. To je rezultat uspješne suradnje Turističke zajednice Kvarnera i ART RedaktionsTeama – agencije za turističko novinarstvo koja je već sedam godina uzastopno među 10 najboljih turističkih PR agencija u zemljama njemačkog govornog područja te studijskih putovanja novinara i fotografa s kojima Turistička zajednica Kvarnera već duži niz godina surađuje.

Njemački autoklub ADAC osnovan davne je 1903. godine, broji preko 21 milijun članova i najveći je i najpoznatiji takav klub u Europi. Glavna svrha ADAC-a je zastupanje i promicanje interesa automobilizma, moto sporta i turizma. Stoga se u sklopu ADAC autokluba objavljuje i niz stručnih magazina i ostalih publikacija posvećenih putovanjima i turizmu kao što su razne mape i atlasi, vodiči po kampovima, opći vodiči za putovanja i sl. Publikacije i turistički vodiči ADAC-a unutar sektora smatraju se najrelevantnijim pokazateljem kvalitete.
ADAC Reisemagazin ima čitateljsku publiku od 740.000 po svakom izdanju i kao takav ubraja se među vodeće publikacije o putovanjima u Njemačkoj. Vrijednost jedne stranice iznosi 9.500€, što znači da je medijsko dostignuće ovih reportaža preko 560.000€. Osjećajte se kao lokalni stanovnik - uživajte i doživite nešto posebno, to je moto ekskluzivnog ADAC Reisemagazina što potiče želju za putovanjem - od kratkog odmora tijekom vikenda do velikog i dugo iščekivanog godišnjeg odmora.

U najavi novog broja Reisemagazina se ističe: "U najnovijem izdanju putopisnog časopisa ADAC otkrivamo fascinantni sjever Hrvatske: Kvarnerski zaljev i jadranski poluotok Istru…."
Kroz niz reportaža posvećenih kulturi, prirodi, nautičkom turizmu, gastronomiji, aktivnom odmoru i ostalim preporukama protežu se fascinantne fotografije kvarnerskog krajolika koje pozivaju i daju osjećaj da ste na odmoru čak i dok čitate.
Na Kvarneru su istaknute posebne teme kao što je Rijeka – Europska prijestolnica kulture, Nacionalni park Risnjak i Gorski kotar, hoteli koji nude pogled koji ostavlja bez daha kao što su hotel Imperial na Rabu, Bellevue na Lošinju ili Navis u Opatiji… ili čarobni svijet kvarnerskih otoka koji poziva na jedrenje. Kroz ostale preporuke Kvarner i Istra opisani su kao regije magične privlačnosti za odmor s pitoresknim gradovima, očaravajućim zaljevima i prekrasnim svijetom planina… i besprijekornom gastronomijom.

"Predstavljanje regije Kvarner u magazinu koji se distribuira u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, te u zemljama Beneluxa, na čak 45 stranica zaista je neprocjenjiv domet. Reportaže kroz koje je predstavljen Kvarner - bezvremenski tekstovi i fotografije koje mame uzdahe, dočaravaju kvarnersku ponudu i pozivaju u pravom smislu riječi… doslovno osjetite poriv da dođete, vidite, opipate i kušate …to je također neprocjenjivo, kao što je i neprocjenjiva dugogodišnja suradnja i poznanstva Turističke zajednice Kvarnera, novinara i fotografa koji su na izuzetan način predstavili našu regiju zahvaljujući nizu posjeta realiziranih kroz studijska putovanja i uvijek neka nova otkrivanja Kvarnera", izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture