Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Održana još jedna virtualna prezentacija Kvarnera za partnere talijanskog touroperatora Boscolo

28.4.2021.

Nakon niza uspješnih virtualnih prezentacija za talijanske partnere, touroperatore i novinare Turistička zajednica Kvarnera predstavila je našu regiju mreži agenata i partnera talijanskog touroperatora Boscolo.
Boscolo je talijanski touroperator s više od 40 godina iskustva u industriji putovanja. U početku su se bazirali na prihvat grupa u Italiji, a kasnije se poslovanje proširilo na veća, manja i individualna europska i svjetska putovanja. Uspjeh Boscola temelji se na timu i partnerima koji se stalno usavršavaju i upoznaju s najnovijim trendovima, destinacijama i ponudama.

Tako je održan i ovaj radni virtualni susret za Boscolo tim i njihove partnere koji su dobili najaktualnije i korisne informacije o Hrvatskoj i Kvarneru, a sve u cilju informiranja krajnjeg korisnika, turista. Prezentacija Kvarnera je održana u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Italiji, a uz našu regiju predstavila se i Istra.

Obzirom da je u današnje vrijeme sigurnost jedan od glavnih uvjeta za putovanje, direktorica predstavništva HTZ-a u Italiji, gospođa Viviana Vukelić u uvodnom dijelu predstavila je nacionalnu oznaku sigurnosti - Safe Stay in Croatia.
Nakon uvodnog dijela predstavila se Istra, a kao poslastica za kraj predstavila se Turistička zajednica Kvarnera.

Uz opću ponudu kvarnerskih otoka i obale poseban naglasak je stavljen na zdravstveni turizam i gostima iz Italije manje poznat dio Kvarnera – Gorski kotar, zelenu oazu neiscrpnih mogućnosti.
U sklopu zdravstvenog turizma Kvarnera predstavljene su kvarnerske destinacije zdravlja - Opatija, Crikvenica i otok Lošinj te posebno kreirani post COVID programi i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera kao referentna točka za koordinaciju svih dionika povezanih sa zdravljem, obrazovanjem i turizmom na Kvarneru.

Neizostavna tema bila je i mogućnost testiranja na COVID-19. Zato je Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Domom zdravlja PGŽ, u očekivanju povećanog broja dolaska gostiju povodom predstojećeg vikenda i Praznika rada (01.05.), ugovorila organizaciju dodatnih mobilnih medicinskih timova koji će provoditi PCR i brza antigenska testiranja na gotovo svim kvarnerskim subregijama.

Kvarnerski moto "Raznolikost je lijepa" prikazan je i kroz ponudu „zlatnog“ otoka Krka, iskonskog Cresa, otoka sreće – Raba i Rijeke – Europske prijestolnice kulture, ali i kroz aktivni turizam, netaknutu prirodu, mogućnosti za nautičare i neizostavnu eno-gastronomsku ponudu.
Ponuda smještaja na Kvarneru također nudi široku paletu izbora, od obiteljskog u apartmanima ili kućama za odmor u centru grada ili na osami, od kojih mnogi nose prepoznatljivu oznaku kvalitete Kvarner Family, preko velikih, malih, modernih ili historijskih hotela do kampova raznih kapaciteta i mogućnosti....za svakog ponešto.

"Talijani se ubrajaju među naše najvjernije goste i svakako treba njegovati taj odnos. U ovim izazovnim vremenima blizina i dostupnost Kvarnera cestovnim putem velika je prednost, a uz to Italija i Mali Lošinj i ovog ljeta bit će povezani brzobrodskom linijom što nam daje vjetar u leđa. Stoga je ova prezentacija regije, svih aktualnosti, novih investicija i proizvoda te procedura za pripremu sezone gdje možemo pokazati da se gosti na Kvarneru mogu osjećati sigurno od iznimne važnosti. Organizatori putovanja, kao što je i Boscolo također igraju veliku ulogu, jer i oni imaju mogućnost informirati partnere i individualce, ohrabriti ih da ne odustaju, odnosno potaknuti na putovanja u Hrvatsku i na Kvarner", izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Početkom svibnja uslijedit će još jedna prezentacija za talijanskog touroperatora Aurora Viaggi, a poznati talijanski sajam BIT (Borsa Internazionale del Turismo) – Milano će se po prvi put održati u digitalnom obliku gdje će Turistička zajednica Kvarnera također nastupiti.
U pripremi su i virtualne prezentacije za tržište Srbije, Poljske, Češke i Slovačke, te digitalni nastup na najpoznatijem austrijskom sajmu Ferienmesse u Beču tako da su pripreme za nadolazeću sezonu u punom jeku i dobro pripremljeni Kvarner s optimizmom očekuje goste.

Autor fotografije: Peter Kuerschner Jr
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture