Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Tijekom prvih pet mjeseci 2021. godine na Kvarneru ostvareno više od 600.000 tisuća noćenja

3.6.2021.

Prema podacima sustava eVisitor na Kvarneru je u prvih pet mjeseci 2021. godine ostvareno više o 600.000 tisuća noćenja što je 30% više u odnosu na isto razdoblje 2020. godine odnosno 40% ostvarenih noćenja usporedimo li s rekordnom 2019. godinom.

Najviše noćenja ostvarili su domaći gosti (234.000 što je 75% ostvarenih noćenja usporedimo li s 2019. godinom), slijede iz gosti iz Njemačke (više od 126.500 noćenja) i gosti iz Slovenije (66.000 noćenja).
Otok Krk, Opatijska rivijera i Cresko-lošinjski otoci bile su najtraženije destinacije. Kada govorimo o vrsti smještajnih objekata, od siječnja do svibnja, najviše noćenja ostvareno je u obiteljskom smještaju (216.000 noćenja), hotelima (157.000 noćenja) te kampovima (126.500 noćenja).

"Sredinom svibnja s postepenim smirivanjem epidemiološke situacije, mnoge europske zemlje krenule su s popuštanjem mjera. Na Kvarneru smo zato tijekom svibnja počeli bilježiti stabilan i osjetniji rast noćenja - primjerice u prvom tjednu mjeseca svibnja ostvarili smo oko 36.000 noćenja, dok se taj broj popeo na gotovo 120.000 ostvarenih noćenja koliko je ostvareno u zadnjem tjednu svibnja. Dnevno na Kvarneru u posljednjim danima boravi oko 20.000 gostiju, a jako nas veseli da su nam se vjerni gosti iz Njemačke vratili u velikom broju i u svibnju drže prvo mjesto po broju ostvarenih noćenja (104.000 noćenja, udjel od 36% u ukupnim noćenjima)", govori direktorica Peršić Živadinov.

Brojna istraživanja nam govore kako gosti žele i imaju potrebu putovati, posebice na ljeto. Primjerice, Europska putnička komisija (ETC) govori kako čak 56% Europljana do kraja kolovoza planira putovati unutar Europe. I analize TUI-ja potvrđuju nam da će gosti birati destinacije koje su lako i brzo dostupne automobilima, a pri tome „last-minute“ booking i mogućnost izmjene termina boravka u bilo kojem trenutku bez dodatnih troškova bit će skoro pa ključni u odlukama gostiju. Analize platforme Booking.com također pokazuju da se 79% ispitanika veseli ponovnim putovanjima nakon razdoblja izolacija i brojnih ograničenja u kretanju, dok 64% ispitanika kaže da su im sada putovanja još i važnija nego prije pandemije.

"Od početka 2021. godine odradili smo niz virtualnih prezentacija i predstavljanja. Sami sudionici tih prezentacija, bilo da su to predstavnici touroperatora, agenti ili predstavnici medija, potvrdili su nam da gosti žele i imaju potrebu putovati. Zato Turistička zajednica Kvarnera i tijekom lipnja nastavlja s predstavljanjem regije kroz prezentacije i kampanje oglašavanja. Zahvaljujući i EU digitalnim COVID potvrdama te sve većoj procijepljenosti stanovništa EU, vjerujemo da će se kretanje između država, posebice na razini EU, uvelike olakšati i potaknuti goste na toliko željena putovanja i odmor. U suradnji s županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i Domom zdravlja nastavljamo s organizacijom lokacija za provođenje testiranja na COVID-19. Uskoro kreću s radom i dodatne turističke ambulante u kojima će gosti također moći odraditi testiranja, a brojni smještajni objekti - hoteli i kampovi - provode testiranja na COVID-19 samo za svoje goste, i to na licu mjesta. Na taj način se trudimo gostima osigurati bezbrižan i siguran boravak na Kvarneru. Gosti uvijek traže kvalitetu, koja im ujedno daje osjećaj sigurnosti i zaštićenosti u destinaciji, na svim razinama. Uz sve to, blizina i dostupnost Kvarnera zasigurno i u 2021. godini ostaju naš važan imperativ", ističe direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture