Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Kvarner se predstavio na specijaliziranom poslovnom sajmu TTG Travel Experience u talijanskom gradu Riminiju

15.10.2021.

Nakon niza odrađenih virtualnih sajmova i prezentacija u 2020. i 2021. godini, Turistička zajednica Kvarnera od 13. do 15. listopada predstavila je regiju na jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Italiji - TTG Travel Experience u Rimiiju - koji je nakon prošlogodišnjeg globalnog zatvaranja ponovno održan "uživo" i koji je ponovno okupio turističke djelatnike i predstavnike iz više od 40 zemalja svijeta.
Sajam TTG Travel Experience bio je namijenjen isključivo poslovnoj publici, a Kvarner se predstavio u sklopu zajedničkog štanda Hrvatske turističke zajednice uz još 5 drugih suizlagača iz Hrvatske. Sajam je okupio više od 700 kupaca iz Italije i svijeta te se već tradicionalno pozicionirao kao najvažnije mjesto susreta turističkih predstavnika i djelatnika u Italiji. Uz nacionalne turističke organizacije na sajmu kao izlagači sudjelovali su i touroperatori, turistički agenti, hotelijeri, prijevoznici...

"Ponovno održavanje turističkih sajmova i susreta u fizičkom obliku, tj. "uživo", važno je zbog jačanja međusobnog povjerenja i ponovnog pokretanja turizma u svim njegovim oblicima. Naša predstavljanja na turističkim sajmovima i dalje ostaju važan segment promocije. Tržište Italije tradicionalno se nalazi među TOP tržištima regije Kvarner, a nakon prošlogodišnjih događanja dobra je vijest da su nam se ove godine gosti iz Italije vratili u većem broju i od siječnja do kraja rujna ostvarili su 40% više noćenja. Prvi dio listopada nam za sada pokazuje kako se talijansko tržište u posezoni više okreće ka Kvarneru - prema trenutnim podacima iz sustava eVisitor u prva 2 tjedna listopada noćenja gostiju iz Italije dostigla su više od 70% noćenja usporedimo li s istim razdobljem 2019. godine", govori direktorica Irena Peršić Živadinov.

Sajam je bio organiziran u 9 tematskih arena i bilo je održano preko 200 događaja. Glavna tema bila je sigurnost i dobrobit tj. glavni preduvjeti koji se danas, više nego ikada prije, traže u industriji putovanja i ugostiteljstva.

"Štand Turističke zajednice Kvarnera bio je dobro posjećen. Najviše su nam pristupali talijanski posjetitelji koji su u Hrvatskoj i na Kvarneru već bili i jedva čekaju ponovno se vratiti, najviše zbog uživanja u našim autohtonim gastronomskim delicijama, ponude outdoor aktivnosti i zdravstvenih programa koji su među gostima iz Italije jako traženi - posebice dentalna ponuda. Većina upita odnosila se na slobodan smještaj za Novu godinu i Uskrs, a od destinacija već tradicionalno najatraktivniji su im Opatija i naši otoci. Polako ali sigurno vraća se i organizacija grupnih putovanja i tura, s obzirom na interes i pitanja touroperatora i turističkih agencija na našem štandu", izvijestila je dr.sc. Peršić Živadinov.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture