Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

FMTU, Srednja talijanska škola i TZ Kvarnera obilježili Međunarodni dan obrazovanja

24.1.2022.

Dana 24. siječnja 2022. na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji zajedno sa Srednjom talijanskom školom Rijeka i Turističkom zajednicom Kvarnera obilježen je Međunarodni dan obrazovanja pod temom „Transformacija obrazovanja“. Kao što je detaljno navedeno u UNESCO-vom nedavnom globalnom izvješću Futures of Education, transformacija budućnosti zahtijeva uspostavljanje međusobnih odnosa obrazovanja, prirode i tehnologije koja prožima naše živote, noseći prilike za dublje znanje o održivom razvoju.

Dekanica Fakulteta prof. Sandra Janković pozdravila je učenike srednje talijanske škole pod vodstvom ravnatelja gosp. Michele Scalembra i nastavnica Ingrid Nasić i Silvie Vračar. Prof. dr.sc. Romina Alkier, prodekanica za poslovne odnose, predstavila je aktivnosti Fakulteta ističući kako je upravo preddiplomski studij Menadžment održivog razvoja koncipiran na način da osigurava relevantna znanja za obavljanje menadžerskih poslova u turističkom sektoru, koji se u suvremenim uvjetima mora razvijati na načelima održivoga razvoja. Na ovu temu nadovezala se dr.sc. Irena Peršić Živadinov naglasivši kako su aktivnosti turističke zajednice usmjerene na razvoj Kvarnera kao održive turističke destinacije. Učenicima talijanske škole svoja studentska iskustva podijelio je i student Adrian Gostevčić kojemu su učenici postavljali brojna pitanja o životu na FMTU. Predstavljene su aktivnosti Eko odbora, Centra za karijere i stručnu praksu i Studentskog zbora.

Nakon prezentacije učenici su imali priliku obići novu i staru zgradu Fakulteta te je održan operativni sastanak ravnatelja gosp. Michelea Scalembra, direktorice dr.sc. Irene Peršić Živadinov, dekanice prof. Sandre Janković i prodekanice za razvoj prof. Marinele Krstinić Nižić o budućoj suradnji i zajedničkim projektima.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture