Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Program edukacije biciklističkih vodiča u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Istarske razvojne turističke agencije

14.3.2022.

Program edukacije biciklističkih vodiča 2022 - OTVORENE PRIJAVE

 

Turistička zajednica Kvarnera i Istarska razvojna turistička agencija (IRTA) planiraju organizirati program edukacije biciklističkih vodiča.
Edukacija se planira održati u sljedećim terminima: 25.3.-27.3. i 2.4.-3.4.2022.

Ovisno o broju prijavljenih, ovisit će vrijeme i mjesto održavanja. Organizatori zadržavaju pravo izmjene programa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na način da ispune obrazac te ga dostave na mail vlasta@kvarner.hr (obrazac za prijavu preuzmite OVDJE).
Rok za dostavu prijava je srijeda, 16.3.2022. godine.

Troškove puta, konzumacije i eventualnog noćenja pokrivaju polaznici.
Cijena edukacije po osobi je 2.900,00 kn s PDV-om (uplata će se vršiti po dostavljenoj potvrđenim polaznicima - nakon potvrde održavanja edukacije).
Turistička zajednica Kvarnera će, ovisno o broju prijavljenih, sufinancirati do 50% cijene tečaja po polazniku, uz uvjet da je polaznik s područja Primorsko-goranske županije (odnosno Kvarnera).
Detaljnije informacije o edukaciji prijavljenima će se dostaviti naknadno.Osnovne informacije:
U sklopu programa odradit će se gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom.
Uspješni polaznici dobivaju Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu svim uspješnim polaznicima izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2022. godinu (i ubuduće).

 

Za prisustvovanje edukaciji potrebno je:
- solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom;
- ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i "obične" - flat pedale); ne treking bicikl! Dobre gume;
- kaciga (poželjne su i naočale)!;
- biciklistički dres (ili prikladnu odjeću);
- mobilni uređaj (smartphone).

Poželjno je znanje najmanje jednog stranog jezika.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture