Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Regija Kvarner predstavila se u poljskom gradu Katowicama na najznačajnijem poljskom turističkom sajmu GLOBalnie

24.3.2022.

Turistička zajednica Kvarnera nastupila je na turističkom sajmu GLOBalnie koji se od 18. do 20. ožujka održavao u Katowicama u Poljskoj.

Radi se o jednom od najznačajnijih turističkih sajmova u Poljskoj, s tradicijom održavanja dugom gotovo 30 godina i na kojem se predstavljalo preko 200 izlagača iz Poljske i svijeta. Katowice su glavni grad pokrajne Šleske i treći najbogatiji grad u Poljskoj te poslovni, prometni, kulturni i trgovački centar južne Poljske. Inače, zanimljiv je podatak da u Šleskoj i okolnim regijama živi oko 10 milijuna stanovnika više platežne moći.

Turistička zajednica Kvarnera zakupila je zajednički štand s Turističkom zajednicom otoka Krka, turističkim zajednicama s područja Crikveničko-vinodolske rivijere i Opatijske rivijere, zatim Turističkom zajednicom Grada Rijeke i Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja, na kojem su se predstavile sve mogućnosti odmora na Kvarneru. Uz to, svi posjetitelji zajedničkog štanda Kvarnera imali su priliku degustirati autohtone kvarnerske proizvode, čime se dodatno promovirala eno i gastro ponuda, posebno u dijelu brendiranja kvarnerskih restorana koji nose oznaku kvalitete Kvarner Gourmet & Food i kvarnerskih vinara uključenih u projekt Kvarner Wines. Nakon nedavno održane virtualne prezentacije za predstavnike poljskih touroperatora i turističkih agencija, i u Katowicama naglasak je bio stavljen na nove mogućnosti dolaska na Kvarner tj. direktne avio linije LOT-a na Zračnu luku Rijeka.

 

„Poljska se lani pokazala kao jedno od naših važnijih tržišta s kojih su ostvareni rezultati gotovo na razini rekordne 2019. godine. Gostima iz Poljske Hrvatska ostaje u vrhu destinacija kada je riječ o individualnim putovanjima, kod nas se osjećaju sigurno, za dolazak uvijek rado koriste vlastito prijevozno sredstvo budući se tako osjećaju fleksibilnijma, a duljina puta im ne predstavlja problem. Ipak, zahvaljući direktnim letovima iz Poljske koje u posljednih nekoliko godina nudi poljska avio kompanija LOT sve više koriste i ovu vrstu prijevoza. Veliki broj posjetitelja našeg štanda u Katowicama znao je sve o Kvarneru, posebice o Krku, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Rijeci i Opatiji. Kod pitanja vezanih uz smještaj, interesi su bili različiti, od obiteljskog smještaja do kampova, hotela ali i nautike te mogućnostima već organiziranih turističkih aranžmana. Zato vjerujemo da će i ove godine posebice u ljetnim mjesecima ponovno odabrati Kvarner kao svoju destinaciju za ljetni odmor“, pojasnila je direktorica Peršić Živadinov.

Gosti iz Poljske na Kvarneru su primjerice tijekom srpnja i kolovoza 2021. godine ostvarili 2% više noćenja usporedimo li s istim mjesecima 2019. godine, te 16% više noćenja kad usporedimo s istim mjesecima 2020. godine.

„Uz nastavak pandemije, za očekivati je da će i geopolitička događanja između Ukrajine i Rusije ove godine imati jak utjecaj na turistička kretanja. Trebamo biti svjesni kako niti jedan ratni sukob ne nosi dobar utjecaj na putovanja. Međutim, Turistička zajednica Kvarnera pripremila je i nastavlja s provođenjem svih svojih promotivnih aktivnosti, turistički sajmovi i prezentacije u zemljama iz okruženja za sada nisu otkazana i odvijaju se prema planu, tako nam do kraja ožujka slijede nastupi na turističkim sajmovima u Srbiji i Sloveniji, a početkom travnja sajam BIT u Milanu“, izjavila je direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture