Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Predstavljanje Kvarnera na sajmu Alpe Adria u Ljubljani

25.3.2022.

Turistička zajednica Kvarnera predstavila se na glavnom turističkom sajmu u Sloveniji - radi se o 32. po redu Alpe-Adria sajmu koji se od 23. do 26. ožujka održava u Ljubljani. Glavni fokus sajma je zeleni i aktivni turizam, a ove godine okuplja više od 130 izlagača iz nekoliko europskih zemalja.

Turistička zajednica Kvarnera predstavlja se na štandu HTZ-a i predstavništva HTZ-a u Sloveniji, koji su ove godine suradnji s izdavačkom kućom Avto medija d.o.o. zakupili najveći zajednički štand do sada i to za ukupno 30 suizlagača iz cijele Hrvatske.

Gosti iz Slovenije na Kvarneru su tijekom 2021. godine ostvarili 2,3 milijuna noćenja i tradicionalno, kada govorimo o stranim gostima, drže drugo mjesto prema broju ostvarenih noćenja.

„Što se tiče početka ove godine tijekom prva dva mjeseca, gosti iz Slovenije ostvarili su odlične rezultate: 57% više u odnosu na 2019. godinu, 10% više u odnosu na 2020. godinu te gotovo 470% u odnosu na 2021. godinu. Ove godine najviše ćemo raditi na vraćanju trenda kraćih putovanja tijekom pred- i posezone, ali i promociji selektivnih oblika turizma poput biciklizma, pješačenja i planinarenja, avanturizma, kulturnog i zdravstvenog turizma. Iako su gosti iz Slovenije jako vjerni Kvarneru i dobro znaju našu ponudu, prostora za rast uvijek ima. Ipak, teško je u ovom trenutku govoriti o procjenama i očekivanjima s obzirom na okolnosti nastavka pandemije te nesigurne geopolitičke i financijske situacije u kojoj se trenutno nalazi Europa. Međutim, bez obzira na sve, Turistička zajednica Kvarnera nastavlja s provođenjem svih svojih promotivnih aktivnosti. Turistički sajmovi i prezentacije u zemljama iz okruženja za sada nisu otkazane i odvijaju se prema planu“, izjavila je direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Regija Kvarner, istovremeno dok traje i sajam u Sloveniji, predstavlja se i na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a početkom travnja slijedi sajam BIT u Milanu te sajam Primexpo Salone Internazionale Svizzero delle Vacanze 2022 u švicarskom Luganu. Do kraja ožujka traje i kampanja oglašavanja „Zima na Kvarneru“ koja se provodi zajednički s lokalnim turističkim zajednicama, a do ljeta planira se odraditi još dvije velike promotivne kampanje: jedna će biti tzv. „Awarenesspush“ i njen cilj će biti inspirirati goste na dolazak, a druga će biti tzv. BookingBoost kampanja.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture