Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Dr.sc. Irena Peršić Živadinov jednoglasno dobila podršku i ostaje direktorica Turističke zajednice Kvarnera sljedeće četiri godine

30.3.2022.

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera održanoj dana 29.3.2022. godine jednoglasno je donesena odluka o imenovanju dr.sc. Irene Peršić Živadinov na mjesto direktorice županijske turističke zajednice na mandat od četiri godine.

Naime, po novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, od 1. siječnja 2022. godine na snagu je stupila odredba prema kojoj su sve turističke zajednice u Hrvatskoj dužne raspisati natječaj za direktora i čiji mandat po novom Zakonu traje četiri godine.

Dr.sc. Irena Peršić Živadinov, koja je na funkciji direktorice Turističke zajednice Kvarnera od 2011. godine, bila je jedina kandidatkinja te ju je Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja za izbor direktora/direktorice predložilo predsjedniku i članovima Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera, kojeg čine predstavnici kvarnerskog turističkog gospodarstva. Sukladno zakonskim odredbama, Irena Peršić Živadinov je predstavila svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada kroz kojeg je dala viziju daljnjeg turističkog razvoja regije Kvarner kao destinacije visoke kvalitete, s ponudom autohtonog doživljaja, tradicije i održivog turizma ali i daljnjeg razvoja selektivnih oblika turizma na kojima od 2011. godine aktivno radi.

„Od trenutka kada sam prije više od 10 godina prvi put stupila na funkciju direktorice Turističke zajednice Kvarnera, naše djelovanje usmjeravala sam ka upravljanju turističkom destinacijom, osmišljavanju novih turističkih proizvoda te promociju na domaćem i stranom tržištu. Tako smo od 2011. godine razvili i osmislili čitav niz proizvoda, prateći pri tome trendove potražnje i potrebe gostiju: Kvarner Family, Kvarner Gourmet & Food, Kvarner Wines, Kvarner Outdoor, Kvarner Health & Wellbeing, Kvarner Culture... Naravno, bez zajedništva teško bi postigli uspjeh, zato uvijek u suradnji s privatnim i javnim sektorom zajednički radimo na dugoročnom pozicioniranju Kvarnera kao kvalitetne i održive turističke destinacije. Svakako mi je velika čast ostati na čelu Turističke zajednice Kvarnera, hvala turističkom gospodarstvu na podršci i suradnji svih ovih godina, hvala članovima Turističkog vijeća i predsjedniku Komadini te članovima Poslovnog odbora na čelu s predsjednikom Bolonićem na velikoj podršci, vođenju, poticanju, savjetima i povjerenju. Sljedeće četiri godine nastavljamo raditi i razvijati naš Kvarner te i dalje ostajem osobno posvećena unapređenju turizma i uloge regije kao jedne od vodećih turističkih destinacija u Hrvatskoj“, izjavila je Irena Peršić Živadinov.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture