Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Predstavljanje Kvarnera na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

31.3.2022.

Turistička zajednica Kvarnera predstavila je regiju Kvarner na jednom od najvećih turističkih sajmova u regiji - 43. Međunarodnom sajmu turizma koji se proteklog tjedna održavao u Beogradu. Nakon jednogodišnje pauze, sajam je ove godine okupio preko 40 domaćih i stranih touroperatora, agencija te izlagače iz Europe i svijeta. Sajam je bio dobro posjećen i nudio je mogućnost susreta s velikim brojem poslovnih suradnika i partnera te s predstavnicima medija iz regije. Uz Sajam turizma, na istoj lokaciji istovremeno su se održavala još dva velika i sve posjećenija događanja: 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE.

„Regiju Kvarner predstavili smo kroz turističku ponudu čitave regije, s posebnim naglaskom na našu bogatu i svjetski priznatu gastronomsku i eno ponudu te mogućnostima dolaska direktnim letovima Air Serbie iz Beograda na Zračnu luku Rijeka a koji su planirani u razdoblju od lipnja do rujna. Kvarner gostima iz Srbije i dalje ostaje privlačna i lako dostupna destinacija za vikend putovanja posebice tijekom pred- ili posezone, ali mi smo im i jedna od najbližih morskih destinacija za ljetni godišnji odmor. Sajam turizma bio je i prilika da se susretnemo sa srpskim influencerima ali i predstavnicima medija iz cijele regije. Zato smo na štandu održali i koktel party za 30-ak influencera i predstavnika medija iz regije. Naime, tijekom svibnja planiramo organizirati boravak dviju studijskih grupa na Kvarneru upravo s predstavnicima medija i influencerima koji su nas posjetili. Tako da je ovo druženje tijekom sajma bilo svojevrstan uvod i prilika da nas bolje upoznaju i pripreme se za putovanje po Kvarneru za koje su iskazali veliki interes i vesele se posjeti“, pojasnila je Peršić Živadinov, direktorica županijske turističke zajednice.

 

 

Gosti iz Srbije su u posljednje dvije godine ostvarili odlične rezultate, primjerice prošle su godine ostvarili gotovo isti broj noćenja kao i tijekom rekordne 2019. godine. Uz nastup na Sajmu turizma, Turistička zajednica Kvarnera je sa svojim srpskim partnerima već odradila dio promotivnih aktivnosti na ovom tržištu, tako je za potrebe B2B susreta koji je održan u veljači u organizaciji magazina „TU“ objavljen oglas o regiji u službenoj brošuri poslovne radionice. Ta brošura se zatim dijelila svim „buyerima“ i drugim sudionicima radionice, a neki od sudionika bili su i primjerice Grand Miramare Hotel iz Crikvenice, Liburnia Riviera Hotels, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa i Katarina Line cruises & tours... Zatim tu je i suradnja s digitalnom platformom vino.rs na kojoj se redovito objavljuju oglasi, banneri i reportaže o Kvarneru. U suradnji s magazinom „TU“ planira se i objava reportaže u novom proljetnom izdanju te objava niza promotivnih tekstova i oglasa na službenom portalu magazina - tumagazin.rs.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture