Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Kvarner se predstavio na švicarskom turističkom sajmu Primexpo

2.5.2022.

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Italiji nastupila je na sajmu Primexpo Salone Internazionale Svizzero delle Vacanze 2022 koji se od 28. travnja do 1. svibnja održavao u švicarskom gradu Lugano.

Ovaj vodeći švicarski turistički sajam tradicionalno se održava početkom studenog, ali su organizatori ove godine odlučili napraviti i proljetno izdanje sajma kao pripremu za nadolazeću sezonu. Uz turistički sajam, paralelno su se odvijala još dva važna švicarska sajma i to: Expo Ticino (s opremom za vrt i outdoor ponudom) i Tisana - sajam posvećen zdravlju i wellbeing-u.

Grad Lugano nalazi se u južnom dijelu Švicarske, u kantonu Ticino koji graniči s Italijom i nalazi se svega 80-ak kilometara od Milana. Stanovništvo Lugana većinski govori talijanskim jezikom, a zbog blizine Italije talijanski utjecaj na kulturu i način življenja je vrlo jak.

„Na zajedničkom štandu predstavili smo ponudu čitave regije - od prirodnog i kulturnog bogatstva preko čistog mora i plaža do raznovrsnih mogućnosti smještaja, outdoor aktivnosti, nautičke ponude, zatim bogate ponude zdravstvenog turizma i eno-gastronomije. Posjetitelje našeg štanda najviše su zanimale plaže i nautika te aktivni odmor odnosno mogućnosti bicikliranja i pješačenja. Puno njih istaknulo je kako su već boravili na Kvarneru, a oni koji nas još nisu imali priliku posjetiti su čuli o regiji te ih je zanimalo gdje se nalazimo i kako najlakše doći do nas. Ono što su gotovo svi posjetitelji pitali bile su informacije o korona mjerama – tj. jesu li sve mjere ukinute i da li je u Hrvatskoj moguće putovanje i kretanje bez COVID potvrda“, objasnila je dr.sc. Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Gosti iz Švicarske u prva 3 mjeseca ove godine na Kvarneru bilježe porast u noćenjima od gotovo 60% u usporedbi s 2021. godinom te 46% u usporedbi s istim razdobljem 2019. godine. Treba naglasiti kako su to gosti koji na godišnji odmor najčešće putuju vlastitim automobilom ili kamperom, a prema TOMAS istraživanju na odmoru dnevno prosječno troše nešto manje od 120,00 €.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture