Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Reportaža o Cresu u uglednom talijanskom mjesečniku „Nautica“

10.5.2022.

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s HTZ-om i predstavništvom HTZ-a u Italiji ugostila je na otoku Cresu poznatu talijansku novinarku Patriziju Magi, koja je u najutjecajnijem talijanskom nautičkom magazinu, mjesečniku „Nautica“, dosad objavila više odličnih i zanimljivih reportaža o Kvarneru.

Prva reportaža o Opatiji objavljena je u jesen 2021. godine i časopis je tada bio distribuiran na najvažnijem Sajmu nautike u Genovi (Il Salone Nautico di Genova), a sada je u svibanjskom tiskanom i digitalnom izdanju (https://www.nautica.it/viaggi/croazia-isola-di-cres-dove-la-natura-regna-sovrana/) objavljena reportaža o otoku Cresu pod nazivom „Croazia, Isola di Cres: dove la natura regna sovrana“ (Hrvatska, otok Cres - gdje priroda kraljuje). Već u sljedećem izdanju bit će objavljena i reportaža o otoku Lošinju.

Riječ je o reportažama na desetak stranica, čime će se zasigurno talijanskim gostima približiti regija Kvarner te predstaviti ljepote, prednosti i kompletna ponuda regije bazirana na gastronomiji, outdoor aktivnostima i autohtonim proizvodima što, uostalom i povezuje Italiju i Hrvatsku. Vrijednost reportaža broji se stotinama tisuća eura, s obzirom na to da je magazin „Nautica“ jedan od najčitanijih magazina specijaliziranih za nautički turizam i referentna adresa pri odabiru destinacija za godišnji odmor.

Obje reportaže Patrizije Magi, o Cresu i Lošinju, bit će objavljene i u srpanjskom izdanju tromjesečnika Superyachts. Superyachts je posvećen luksuznim jahtama iznad 24 metara. Riječ je o međunarodnom izdanju, dio je grupacije The International Yachting Media koji ima 6 izdanja i prvi je u svijetu po broju čitatelja s 900.000 web čitatelja tjedno u 200 zemalja svijeta, od čega 53% u Europi i oko 40% u Americi. Radi se o vrlo značajnim brojkama, pogotovo ako se uzme u obzir specifičnost čitatelja koje u 80% čine brodovlasnici, zatim kapetani i članovi posada koji su medu vodećim influencerima u sektoru (https://www.theinternationalyachtingmedia.com/).

Patrizia Magi talijanska je novinarka koja je 2006. godine dobila i Grand Prix „Zlatna penkala“ za najbolji pisani tekst o Hrvatskoj objavljen u inozemstvu i to za reportažu „Od Zadra do Dubrovnika“, objavljenu u mjesečniku „Panorama Travel“.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture