Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Obilježeno 20 godina od dovođenja prve grupe bavarskih biciklista na Kvarner

14.5.2022.

Prva grupa bavarskih biciklista stigla je tada u našu regiju u organizaciji njemačkog specijalista za putovanja u Hrvatsku ID Riva Tours iz Münchena u suradnji s bavarskim radijom BR, a Turistička zajednica Kvarnera dala je operativnu i logističku podršku. Njemačko tržište za Kvarner je tradicionalno tržište broj jedan.

Njemački specijalist za putovanja u Hrvatsku, ID Riva Tours iz Münchena, u subotu 14. svibnja obilježio je 20. obljetnicu dovođenja prve grupe biciklista na Kvarner. Taj jubilej obilježen je prigodnim programom u riječkoj luci, uz hrvatsku pjesmu i folklor, a bila je to i prilika za uručenje posebnih priznanja i zahvala idejnom začetniku putovanja ovakve vrste i dugogodišnjem suradniku i stručnjaku za njemačko tržište Selimiru Ognjenoviću te Thomasu Totu Gaitanidesu, tadašnjem voditelju bavarskog radija, koji je imao vjeru u uspjeh akcije i medijski je pratio. Obilježavanje dvadesete godišnjice organiziranog dolaska bavarskih biciklista bila je i prilika za pozdravljanje direktora ID Rive Konstantina Gaitanidesa, nove generacije ID Riva toursa.

 
Dr.sc. Irena Peršić Živadinov i Thomas Toto Gaitanides

Prvi bavarski biciklisti organizirano su stigli u našu regiju u suradnji s bavarskim radijom BR, a Turistička zajednica Kvarnera dala je operativnu i logističku podršku. I od tada bavarski biciklisti već 20 godina obilaze čitav Kvarner, kombinirajući plovidbu morem i bicikliranje po kvarnerskim otocima i primorju.

Suradnja je nastavljena i s direktoricom Turističke zajednice Kvarnera, dr. sc. Irenom Peršić Živadinov, kroz podršku prezentacijama i događanjima u organizaciji ID Riva Tours i njihovih partnera te kroz promociju nautičkih i biciklističkih ljepota Kvarnera. Uz to, u ovih dvadeset godina organizirana su i brojna studijska putovanja novinara, ali i čitatelja najznačajnijih i najvećih bavarskih dnevnih novina „Münchner Merkur“, s nagradnim igrama za čitatelje i uz veliku podršku lokalnih turističkih zajednica i gospodarskih subjekata.

Posljednja prezentacija održana je u veljači 2020. godine i potvrdila je vjernost bavarskih gostiju. Naime, grupa biciklista koja je stigla u Rijeku u subotu 14. svibnja, svoje je aranžmane, tzv. Cruise Bike & Boat ture, bukirala još 2020. godine i od tada strpljivo čekaju dolazak na Kvarner.

Kružna putovanja u koja su, uz boravak na brodovima i jedrenjacima, uključeni i obilasci biciklima u pratnji specijaliziranih bike vodiča te hiking ture, zasigurno doprinose brendiranju i prepoznavanju regije Kvarner kao outdoor destinacije.

Prema informacijama ADAC-a, njemačkog i europskog automobilskog kluba s više od 18 milijuna članova, Hrvatska, pa tako i regija Kvarner, imaju značajan ugled među gostima iz Njemačke. Velik broj gostiju iz Njemačke koji boravi na Kvarneru dolazi nam iz Bavarske jer ih privlači blizina, odlična cestovna povezanost, ali i izravne avio-linije iz Münchena za Zračnu luku Rijeka. Njemačko tržište za Kvarner je tradicionalno tržište broj jedan, njemački gosti bilježe udio od gotovo 30% u ukupnom broju stranih noćenja. Vrijedi podsjetiti da su u 2021. godini gosti iz Njemačke zabilježili rekorde u broju noćenja. Tijekom ljeta ostvarili su 13% više noćenja, a u posezoni čak 23% više noćenja nego 2019. godine.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture