Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Kvarner Family iznajmljivači uživali na studijskom izletu u Gorski kotar

18.5.2022.

Studijski izlet je organizirala Turistička zajednica Kvarnera, a namjera je bila upoznati Kvarner Family iznajmljivače s turističkom ponudom Gorskog kotara kako bi svojim gostima mogli iz „prve ruke“ preporučiti što da posjete ili kušaju tijekom odlaska na izlet u Gorski kotar.

Jedan od ciljeva Kvarner Family projekta je i stalna edukacija domaćina i agenata i upravo je zato Turistička zajednica Kvarnera pristupila organizaciji studijskog izleta iznajmljivača, kako bi još bolje upoznali Kvarner, u ovom slučaju područje Gorskog kotara.

„Glavna ideja bila je pokazati našim Kvarner Family iznajmljivačima što sve Gorski kotar nudi – od zaštićene i očuvane prirode i fenomenalnih mogućnosti za planinarenje, šetanje i bicikliranje pa do bogate etno i kulturne baštine i odlične gastronomije. Naši iznajmljivači su tako posjetili hotel Bitoraj u Fužinama, u kojem su kušali čuvenu štrudlu od borovnica „Bitoraj“, izvorni goranski specijalitet koji je od 2012. godine i službeno zaštićen. U Brodu na Kupi razgledali su Kaštel Zrinski u kojem se nalazi Interpretacijski centar Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana ali i stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka - “Divljina s pogledom na more”. Nezaobilazna lokacija našeg izleta bila je i posjeta Centru “Velike zvijeri” u Staroj Sušici. Kratak odmor organizirali smo na vidikovcu s pogledom na Lokvarsko jezero, a u Delnicama smo pokazali gdje se nalaze skijaška skakaonica, Japlenški vrh, Gater i Lovački dom. Sudionici našeg izleta posjetili su i Kamačnik i Vrbovsko“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

A sudeći prema dojmovima turističkih djelatnika – bio je to pun pogodak. Slogan Turističke zajednice Kvarnera, „Raznolikost je lijepa“, tako se najbolje provodi u praksi.

„Organizirali smo i posjetu Primorsko-goranskoj kašetici u Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj u Staroj Sušici koja nudi lokalne proizvode Gorskog kotara, dok je u Ravnoj Gori bila organizirana degustacija tradicijskog Goranskog stola te „Goranska tržnica“ na kojoj su se prezentirali i goranski OPG-ovi nudeći domaće sireve, džemove, rakije… Budući da nam se javio i velik broj Kvarner Family iznajmljivača koji su vrlo rado htjeli ići s nama na izlet Turistička zajednica Kvarnera planira na jesen organizirati još ovakvih studijskih izleta koji imaju za cilj ne samo upoznavanje našeg Kvarnera već i međusobno povezivanje iznajmljivača i lokalnih proizvođača. Ovaj izlet bio je izvrsna prilika da naši Kvarner Family iznajmljivači, ali i predstavnici Kvarner Family agencija koje smo također pozvali da sudjeluju, otkriju i kušaju sve što Gorski kotar nudi, kako bi iz “prve ruke” mogli svojim gostima preporučiti kuda da odu na izlet ili ručak, što da kupe itd. Zadovoljni smo odazivom i pozitivnim reakcijama. I dalje ćemo organizirati ovakve zajedničke aktivnosti, izjavila je Peršić Živadinov.

Video prilog o održanom studijskom izletu Kvarner Family iznajmljivača u Gorski kotar:
https://www.youtube.com/watch?v=0HrKmNnHsjQ

Podsjetimo, projekt Kvarner Family koji danas okuplja više od 560 objekata jedan je od vodećih projekata povezivanja i unapređenja kvalitete i promocije obiteljskog smještaja na području Hrvatske i primjer dobre prakse koji Turistička zajednica Kvarnera provodi u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama s područja Kvarnera i Primorsko-goranskom županijom još od 2011. godine.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture