Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Turistička zajednica Kvarnera održala online edukaciju za iznajmljivače

1.6.2022.

U utorak, 31.5.2022. godine, Turistička zajednica Kvarnera održala je edukaciju za iznajmljivače koja je bila organizirana u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija.

Edukativne radionice za iznajmljivače nastavit će se održavati tijekom cijele godine, a cijeli koncept programa zamišljen je tako da se edukacije održavaju u dva ciklusa - u proljetnom te jesenskom razdoblju. Cilj edukacija koje Turistička zajednica Kvarnera provodi je stvoriti temelje za rješavanje izazova iznajmljivača obiteljskog smještaja u poslovanju i podići kvalitetu cjelokupne usluge u ponudi obiteljskog smještaja regije.

Teme i predavači u sklopu prve online radionice bili su:
> Oporezivanje djelatnosti iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima - Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
> (Re)kategorizacija u domaćinstvu - Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije
> Obveze iznajmljivača sukladno nadležnosti Državnog inspektorata - Državni inspektorat Republike Hrvatske
> Novi propisi iz smještaja u domaćinstvu - Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske

„Stalna edukacija i komunikacija s našim iznajmljivačima jedna je od glavnih ideja projekta Kvarner Family, kroz kojeg naše iznajmljivače potičemo i educiramo da neprestano rade i prate što moderni gost traži i treba. Zahvaljujem svim našim predavačima iz Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Primorsko-goranske županije, Državnog inspektorata i Ministarstva turizma i sporta što su se odazvali našem pozivu i sudjelovali u edukaciji. Važno je da našim iznajmljivačima približimo važeće pravne regulativne, da znaju koje obaveze i rokove imaju, ali i da znaju kojoj od institucija se mogu obratiti vezano uz svoje poslovanje“, izjavila je dr.sc Peršić Živadinov, direktorica županijske turističke zajednice.

Sljedeća online edukacija zakazana je za 9.6.2022. godine, a novi ciklus zatim kreće na jesen.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture